| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
 Názory 110 z 24153  [Dalších 24143 >>]
*TIMI 12904

Re: Re: Re: Timi,

30.5.2005 13:32:56
tak to já teda měla nenormální kolikový dítě řvoucí od rána do večera a rozhodně jsem na to do teď nezapomněla a možná i kvůli tomu se další dítě nekoná i když libor by proti úplně nebyl ...
přesně vím o čem medu mluví ten pocit bezmoci když už jsi vyzkoušela naprosto všechno ...
sab simplex kiki brala od narození ale taky nám moc nepomáhal , přestala prostě ječet až někdy v 5 měsících když se sama začala převalovat a vyvíjet nějaký pohyb kdo tyhle koliky nezažil s prckem tak tohle prostě nepochopí .... něco jiného je když mimi řev 2 - 3 hodinky a něco jiného je když ho máte v ruce od rábna do večera svíjícího se .. :-((
Lenka+Lucinka+Adámek 13019

...

30.5.2005 13:27:15
jo a tu mrak!!!!!!!!! Jupííííííííí, bude pršééééééééét. Pražáci připravte se, brzy (20 min.) je to u vás!!!!!!
Sima, Matýsek 03 a Sárinka 06 8793

Re: Re: vse nej nej

30.5.2005 13:26:36
Medu Mates na tohle trpěl od porodnice, od narození až do čtyř měsíců měl prdíky a to tak, že skutečně denně měl jak píše timi sab simplex, denně několikrát hadičku až jsem s tím musela skončit, protože se mě nevykadil sám. Denně řev, denně nespal a pak plynule přešel na řvaní kvůli zubům.
Ale zase kvůli tomu přestat kojit se mě nechtělo. A navíc já znám tedy i mimina, který kojený nebyli a na prdíky trpěli.
Jo ještě jsem masírovala břicho pupíkem, takovej větrovej gel.
Ale popravdě mě přišlo, že mu nepomáhá nic a že jsem si to pěkně protrpěla až do konce. A on nakonec taky.
Lindo mates měl zánět ledvin i zánět močových cest, ale nikdy mě nepřišlo, že by při čůrání trpěl bolestí. Sice dr. tvrdila, že musí mít vysokej práh bolesti, že není možný, aby nic necítil, ale nikdy mě to nepřišlo. Podle toho co píšeš to fakt skoro vypadá na nějakej zánět předkožky, ale těžko říct, nejsem zdravotník. Akorát by byla škoda, kdyby měl antibiotika zbytečně.
Ale jinak zánět močových cest se přeci pozná i z rozboru moči, nemusí čekat na kultivaci. V kultivaci jim vyjdou už ty konkrétní bakterie, ale jestli tam něco má, krev, bakterie, cokoliv, tak to poznají z rozboru a ten můžou udělat hned a nemusí se čekat.
A dělali mu crp?
Holky nahodte nějaký ty fotky z vašeho víkendu, my se chceme taky pokochat.
Ivka+3 14238

Re: Re: Timi,

30.5.2005 13:25:27
Předně všechno nej Elišce a Honzíkovi!


A pro Medullu: zeptej se doktorky na ten SAB symplex, mně u dvojčat hodně pomohl. Mohou to i kojené děti, dá se to mimču na lžičce před kojením. Já jsem původně nechtěla cpát do dětí nějaké léky, říkala jsem doktorce, že to až tak strašné není, že těch pár nocí s nimi nějak vydržíme, ale paní doktorka na to měla jiný pohled, zeptala se mě, jak si asi myslím, že je bubanům, že je to musí pěkně bolet. Takže jsem začala SAB symplex dávat, jak se mi zdálo, že už se to lepší, tak jsem postupně snižovat dávky.

Tak mám dneska Luba v Praze, tááákovou jsem měla chuť, hodit děti někomu na krk a vyrazit s ním, ale mamce se to dneska nehodilo :-( Zato přijede zítra, v rámci festivalu tu bude František z Kouzelné školky, tak bude mamka hlídat bubany a já vezmu jen Vikinku za Františkem, malá kvůli tomu snad ani spát nebude, jak se těší.

Ivo, pomoooc, Vikinka má ve středu přijít do školky v rámci oslav dne dětí v nějakém převleku, já už od pátku pořád nemůžu vymyslet něco, co by se jí líbilo a co bych nemusela nějak složitě vymýšlet. Ty jsi měla takové kreativní nápady pro mrňata...
Medulla 22324

Lindo

30.5.2005 13:25:14
klid:). Ber me s sestinedelni rezervou. Ja doufam, ze az bude po tech vedrech, tak se to zlepsi. Pak aspon uvidim, jestli prcek opravdu kolikari z mlika. O umely pouvazuju, ale zatim se mi do toho nechce. Staci mi, kdyz se patlam Kacce se sunarem do aventoveho hrnku. Ja proste na nejake presne odmerovani a vyvarovani sklenicek nejsem:(. Navic, kdyz vidim, kolik stoji sunar pro Kacuse:(. Chjo, jsou to dilemata. Vojtu se mi ale tim brichabolem rozhodne trapit nechce.
Lenka+Lucinka+Adámek 13019

Medu,

30.5.2005 13:22:01
já sice nevím podrobnosti, ale Lucka mi takle vyváděla až do podzima, pak se ochladilo, naučila se konečně jezdit v kočárku a bylo.... Asi takle, hodně jí vadilo vedro (a to pokud si pamatujete, bylo od jejich narození až po k. září). Lucka spala od svých 14-ti dní půl hodiny denně, pokud se vyjímečně ochladilo, prospala celý den. A pak ještě, to máme dodnes, prostě nechce usnout, jako správný blíženec je zvědavá a spaní je ztráta času. Samozřejmě, že k tomu měly prdíky taky svůj podíl, ale normální kolikové dítě stejně spí a řve třeba celej večer, ale ne celej den.

Jinak zprávy od nás:
Lucinka má od středy teploty, afty, a lezou jí špičáky. Takže nejí, téměř nepije, ekzém má snad všude a je neuvěřitelně protivná. Tak asi tak jsme se měly na ty narozeniny.

Jo a už máme ty plastový okna, fakt si L. umí to marodění vybrat.

A abych nezapoměla, přejeme všem dodatečně vše nejlepší k narozeninám a Elišce a Honzíkovi (to sem snad neprošvihla) posíláme jako bonus velkou pusinku :-)
Oceanka 12403

Re: vse nej nej

30.5.2005 13:04:45


Lindo,jak je Kikovi?

to vedro me uz nici...Vikina se racha v bazenku,pes lezi v jezirku..
nevite nekdo predpoved na "nas" vikend??

a Medulko,ty mi moc optimismu nedodavas-uz vidim,jak to u nas bude na podzim vypadat .-) je mi Vojtiska lito
*TIMI 12904

Re: Timi,

30.5.2005 12:47:35
já ti do toho nechci kecat ale já byla rozhodnutá po 14 ti prořvanejch dnech dnem i nocí že jí přesatnu kojit a najedu na hypoalergenní bebu bohužel madam tohle nechtěla a byla závislá skoro do roka na koze ale kdyby si ho tenkrát vzala tak jsem jí na férovku odstavila a podle mě by byl pokoj lupnout mu flašku a do ní sab simplex zeptej se holek co nekojí jestli má některá problém s prdíkama shválně a než ho takhle trápit tak bych to kojení holt oželela roman byl nekojenej od 3 týdnů a bylo to zlatý spavý dítě tohle mi prostě nikdo nevymluví ..... a je živej a zdravej taky
Medulla 22324

Timi,

30.5.2005 12:39:07
diky za slova "utechy". Muzu ti rict, ze po vcerejsku jsem vyrizena. A to jsem si rekla, ze uz se u druheho nicim uz rozhodit nedam. Jenze Vojta me fakt dostal. Dopolko spal 3/4 hodiny a odpoledne uz jen pul hodky. Proste od osmi rano do osmi vecer kolotoc rev-na prso-rev-nosit. Navecer uz rval i na ruce a to uz jsem si porvala taky. A to byl Jirka s Kacusem na bazenu, takze jsem nemela na krku i ji. Dneska jsem s pidatama uz sama. Vojta klasicky cele dopoledne nezabral a ted to po pulhodinovem noseni zalomil (hm, na jak dlouho). Je mi hrozne lito Kacky a ani se ji nebudu divit, kdyz toho maleho rvouna necim vezme.
?
  • 

?

30.5.2005 10:53:40
?
 Názory 110 z 24153  [Dalších 24143 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.