Přidat odpověď
Sice si nepamatuju, jak presne delaji banany v Ambiente (asi me to nijak neoslnilo), ale doma je delame casto. Predevsim nesmazime bezny banan, ale takzvany banan na vareni, neboli platano (bud platano verde ci maduro), nebo nekdo mu take rika plantain (buhviproc se u nas vzila tato verze).
Ja mam radeji na sladko - tj ze zralych platanu, libovolne nakrajeno, nektere zeme kraji prevazne podel, jine nasikmo. Ma to krasnou jemnou a sladkou kurcicku i bez obalovani ve strouhance. To je mls na okraj talire.
Druha verze je na slano - smazi se nasikmo ci napric krajene platky zeleneho platanu, ktere se jeste posoli. Nekdy se po usmazeni rozplacnou (patacones). To je celkem bezna priloha k masum a rybam.
Dal se z toho celkem bezne pece chleba, ale jeho chut neni vzhledem k nasim cenam vstupni suroviny nikterak oslnujici.
Parkrat jsem zkusila smazit bezne banany, ale je to jen divna nahrazka, ani deti to nechteji (asi ze znaji tu druhou verzi).
Předchozí