| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názor k dotazu Antidepresiva v těhotenství

18.6.2004 9:21:42 Eva

Stres v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jak moc může miminko ovlivňovat stresování v těhotenství. Jsem ve 32.tt a mám opravdu šílené nervy. Umírá mi maminka. Dověděla jsem se to před 3 dny, doktor mi řekl, že už jí nemohou pomoci, chemoterapie a ozařování jsou zbytečné... Od té doby jsem nespala, nemůžu skoro jíst, pořád mě bolí břicho a je mi jako na zvracení. Jsem na všechno skoro sama. Mám partnera, ale ten je pořád v práci (3-směnný provoz) - takže na návštěvy do nemocnice chodím jen já sama. Táta mi taky leží v nemocnici, je na plicním odd., má potíže s okysličováním krve - ale s ním to snad bude OK. Mám pocit, že už to dlouho neunesu. Máma má rakovinu, metastáze v celém těle, i na mozku.. Nejhorší na tom je, že mi nepřipadá vůbec zmatená nebo nějak mimo - všechno si plně uvědomuje, vnímá... Akorát se nemůže postavit na nohy, krom toho, že tu nemoc má v celým těle, tak má i osteoporózu a nemá vůbec sílu v nohách..
Ale vůbec si nemyslí, že zemře. Pořád mi hladí bříško, povídá mi, že se moc těší, jak bude vozit malého,... Je to tak těžký!!! Možná mi ani nijak neporadíte, ale pomůže mi se takto "svěřit" - dostat to ze sebe... Ještě že mám aspoň toho svýho mužskýho.. Teď chtějí dát maminku do Hospice, ale nemají tam volné místo, takže mi ji příští týden dají domů.. Co si počnu proboha??
Děkuju za to, že jsem se tu mohla svěřit.
Vím, že to miminko určitě negativně ovlivňuje, ale copak můžu dělat něco pro to, abych se nestresovala a nebrečela ???
Díky, Eva.
Odpovědět
Názory k dotazu (3 názorů)
Re: Antidepresiva v těhotenství Pavla 10.12.2003 23:12
Stres v těhotenství Eva 18.6.2004 9:21
Re: Antidepresiva v těhotenství Alena 11.5.2009 14:9

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.