| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názor k dotazu Reflux

8.12.2004 15:46:53 u neuroložky

Re: reflux ovl. PMV

Tak jsem si u doktorky stálým upozorňování na zmíněný, byť již nepatrný úklon trochu vynutila návštěvu u neuroložky. Někdy ho má, ale někdy tak maximálně 2 stupně. Při pasení koníčků už zas začala lítat, ale to děcka okolo 5. měsíce dělávají…. Říkala, že jsme dopadly ještě dobře. Děti s antirefluxovým režimem jsou na tom i hůře. Vždyť hned jak jsem objevila ty změny, byla holka zas na rovině, šikmina jen na spaní . Prý jak se to blinkání zlepší, vyřadit ji vůbec. I to nošení jak jsem myslím popisovala ( v klubíčku ale ne tak stočená a zády opřená o můj hrudník) mi nedoporučila. Tak jako tak je dítě ve vertikále a často jsou z toho skoliózy. To platí pro nošení v klubíčku v horizontále, Dítě musí prostě jakoby ležet. Odkrkávat máme přes ruku, popsat by to bylo složité. Slyšela jsem tomu říkat na větvi, ale nevím jak je to rozšířené. Akorát, že Barča je velká a nevejde se mi na předloktí, tak ji za kolínko držím druhou rukou, jinak má osu pánve našikmo.
Ramínko na levé ruce má Barča hůře zacentrované, ale vojtit zatím nebudeme. Paní doktorka mi ukázala jak ji navést do lepší centrace v poloze na zádech plus ji mám správně nosit, tak abych ji nedráždila, takže žádné vertikály, natřásání, které dělá se šíjovými svaly divy. Žádné autosedačky, ty jen na jízdu, bezpečnost je bezpečnost. Na začátku ledna jdeme na první cvíčo….spíš se na nás podívají a doporučí, jak fixovat to ramínko v opoře, aby bylo centrované, pokud se tak do té doby nestane. Na můj dotaz zda má vojtění vliv na GER – nejpravděpodobněji ano působí i na hladkou svalovinu..nikdo to prý ale otevřeně neřekne….při tom jak náročné vojtění je ( včetně na psychiku) asi touto cestou nepůjdeme. Navíc to vypadá, že blinkání opravdu ustupuje, i když někdy má dny….ale teď tři dny prakticky neblinkala vůbec a bez Nutritonu.
Zdravíme s Barunkou.
Odpovědět
Názory k dotazu (1 názorů)
Re: reflux ovl. PMV u neuroložky 8.12.2004 15:46

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.