| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názor k dotazu Afekt

4.5.2009 21:55:47 Maminka

Re: Afekt

Já mám doma taky vzteklounku:-)Od malička staví "mosty"-prohýbání do oblouku, v 11.mwsíci začalo bouchání hlavičkou o zem, o zeď, vztekání na zemi a někdy i bez dechu...dnes to dělá minimálně, protože tím nikdy ničeho nedosáhla a já jsem si vždycky stála na svém. Nos jí odsaju klidně za pomoci druhé osoby několikrát denně a může zuřit jak chce:-)Zrovna tak nakapu do nosu, vyčistím zuby, zlozvyky zavedené třeba v nemoci, nebo prostě tak nějak přirozeně plynule během vývoje odstraňujeme dnes z hodiny na hodinu-dřív to trvalo třeba dva dny průběžného zuření, dneska je to otázka maximálně hodiny a přejde na mnou daný systém.Můžu vás uklidnit, že děti modrající, zuřící, mlátící hlavičkou o cokoliv apod. nejsou vyjímkou, jsou to vesměs děti, které mají silnou osobnost a hodně energie, což je dar, pokud tu energii a osobnost usměrníte správným směrem. Jediná cesta je nikdy nedělat zle zbytečně nebo bezdůvodně, ale pokud je to v jeho prospěch, prostě neustoupit-on to vycítí, to odhodlání pramenící z vašeho přesvědčení, že toto je pro něho nutné a dobré.Pokud byste ustupovali, stane se z něj odporný sprateček a bude moc zle.Dcera má ke mě strašně hezká vztah, neustále mi vyjadřuje lásku a náklinnost a vždy tak činí po tom, co prosadím svou-vždycky se uklidní a je mnohem spokojenější, prostě potřebuje stanovovat hranice,cítí z toho můj zájem a péči a respektuje mě.Já ji zase respektuji v tom, že jí neomezuji v ničem, co není pro ni špatné a snažím se s ní trávit čas hraním a aktivně, ale pak ji taky motivuji hrát si sama, beze mě.Pokud syn má takové záchvaty, že ztrácí vědomí, pak bych se určitě být vámi nebránila nějaké poradě s odborníkem a přečíst si nějakou literaturu taky není na škodu-jak se říká-nač vymýšlet již stokrát vymyšlené a vyzkoušené.Ale obecně platí, že děti provozující tzv"hysterický oblouk"-to je odmala vztekání a proháýbání do mostu, které může skutečně vést až k modrání a ztrátě vědomí nejsou zvláštností a pokud to zvládnete uřídit, pak jsou velice schopné, živé a šikovné v pozdějším věku.Pokud ne, je to karastrofa hlavně pro ně samé a jejich rodinu. Takže neustupovat, ale taky zbytečně neuzurpovat.
Pro doplnění-moje dcera má 18 měsíců a také jí ještě nos odsávám, smrkat ještě neumí a jistě se to časem naučí, ale do té doby je odsátí výborná pevence třeba zánětu středního ucha, několik hodin potom může krásně áchat a neteče jí z nosu a já jí ten nos odsávat prostě budu, dokud nebude opravdu dobře smrkat.
Odpovědět
Názory k dotazu (6 názorů)
Re: afekt? Jana a dva kluci (7 a 5 let) 17.3.2008 12:17
*Re: afekt? Katka 12.6.2008 21:21
**Re: afekt? Pavla 1 dcera 20.10.2009 21:47
***Re: afekt? Alena Dokulilová - 1 dcera 16.9.2010 21:52
*Re: afekt? babička 4.7.2008 9:32
Re: Afekt Maminka 4.5.2009 21:55

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.