Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Pelíškování - o nedostatku mléka, růstovém spurtu a jak si to vlastně užít

Autor: misapoho , 23.1.2007







O nedostatku mléka, růstovém spurtu a jak si to vlastně užít.
Tak už se Vám z teplého pelíšku, který vyrostl ve Vašem bříšku vyklubal malinký a dokonalý poklad. Snad všechno probíhá dobře, kojíte, mlíčka je dost a sluníčko pro Vás snad ani nezapadá, jak je Vám dobře...

Hezká představa, že? Jenže může to být jinak. Z milého a klidného miminka je najednou uřvaný šestinedělní, tříměsíční, nebo šestiměsíční pytel neštěstí. Právě v tomhle věku totiž nastává ve vývoji miminka růstový spurt. Miminko začne růst jako splašené a mléko od Vás mu najednou nestačí! To ale není vůbec Vaše chyba. Tak to prostě je. A co s tím?


Zachovat klid, poprosit hrdého otce, aby si vzal dovolenou a zůstal doma, nebo pozvat na návštěvu babičku. (Tchýňku jen po zralé úvaze – i když mne tedy zachraňovala jedině ona). Potřebujete totiž další ruce, které za Vás obstarají domácnost. ...


Pelíškování je úžasné slovo, které jsem slyšela od paní doktorky, která je asi tou nejhlavnější osobou v celé kampani za navrácení kojení do života maminek a dětí.


Prostě si rozestelte postel a i s miminkem do ní zalezte a přikládejte ho k prsu, kdykoli projeví zájem. Mělo by to být minimálně tak 8-10 krát za den, z toho dvakrát v noci. Číslo je ale jen orientační, protože rozhoduje chuť miminka sát a ta asi bude veliká. Když miminko spí, spěte taky. Když je vzhůru, tak si ho dobře prohlédněte. Jak je zázračné, jak voní... Kdo to vůbec přišel z nebe sem, k nám, skrze Vaše tělo? Čas letí jako voda. Hlaďte ho a vychutnávejte jeho blízkost. Brzo přijde den, kdy se bude ošívat a vy ho pro trochu pomazlení budete muset nahánět. Nechte se unést kouzlem nového života a strach, že nebude dost mléka pusťte z hlavy. Bude ho dost, protože když se takhle uklidníte, odpočinete si od starostí co kdy a kde nakoupit a uvařit a budete kojit a víc a víc se budete zamilovávat do svého dítěte, příroda to už zařídí.


A nespěchejte. Možná to bude trvat pár dnů, než se Vám bude zdát, že mléka je už dost – tělo je maličko natvrdlé a na některé podněty reaguje se spožděním třeba 4 dny až týden. Ale reaguje a to bezpečně.


Pokud chcete hrát na jistotu a nechat ještě jednoho silného pomocníka – mimo toho v kuchyni- aby makal za Vás tak si kupte v lékárně Ricinus communis 5CH a cucejte 2- 4 krát denně 1-2 bobulky. Uspěch na sebe nenechá dlouho čekat. O užívání homeopatik si můžete počíst v sekci Homeopatie http://www.kojeni.arcs.cz/index.php?id_text=52&menu=30.




Jo a tátové – tohle je velká příležitost pro Vás. Teď jste pro maminku a miminko přímo nejnepostradatelnější. Bez Vás to nepůjde. Tak je v tom nenechte a ukažte, že se umíte postavit ke škopku s nádobím a smeták neznáte jen z obrázku. A jídlo se dá koupit. Nemusí se hned vařit.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1094 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.