Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Informace k letu do Egypta

Autor: Lucka Šeflová , 28.3.2009

Let a doba letu


Letecky se do Egypta můžete dostat ze všech mezinárodních letišť v České republice (Praha, Brno, Ostrava, Hradec Králové, Karlovy Vary). Většinou létají na těchto trasách charterové lety evropských cestovních kaceláří. Doba letu z České republiky do Egypta se pohybuje v závislosti na destinaci mezi 4 až 5 hodinami.


Jaké to je na letišti v Egyptě


Egypt má šest mezinárodních letišť – Káhira, Alexandrie, Asuán, Sharm el-Sheikh, Hurghada a. Luxor. Nalézá se zde mnoho duty-free shopů, kde můžete v případě potřeby dohnat na poslední chvíli nákup některých dárků a suvenýrů pro své blízké.


Pro pobyt v zemi potřebujete vízum, to bývá většinou zahrnuto již v ceně zájezdu. Po příletu na některé z mezinárodních letišť v Egyptě je nutno si vystát frontu na zavedení víz do cestovních pasů turistů, tento proces však netrvá moc dlouho.


Jakmile dorazíte do příletové haly, nenechte se překvapit tím, že tam na vás bude čekat skupina elegantně oblečených snědých mužů hlasitě volajících jména příslušných cestovních kanceláří. Organizaci na letištích však můžeme označit za poměrně dobrou a většinou se nevyskytují žádné problémy.


Při cestě z příletové haly k autobusům budete možná poprvé a rozhodně ne naposledy konfrontováni s dotěrností místních mladíků, kteří se vám budou chtít za každou cenu namluvit, že vám pomohou s dopravou zavazadel k vašemu autobusu. Pokud těchto služeb využijete, pak se připravte na to, že jejich služby nebudou rozhodně zadarmo. Místní se po odvedené práci umějí o odměnu s patřičnou naléhavostí přihlásit. Pokud je to tedy jen trochu možné, doneste si raději své kufry k autobusu sami.


Při odletu z Egypta se vám ovšem může stát, že k vaší skupině přijdou pracovníci celní správy a vyzvou vás k namátkové kontrole zavazadel. V tom případě pak budete muset svá zavazadla rozbalit a prokázat, že nepřevážíte žádné nedovolené předměty.


Vnitrostátní letecká doprava


Vnitrostátní egyptské letecké linky sice nedisponují přílišnou cenovou výhodností, ale za to bývají spolehlivé a přesné. Dobrou pověst mají například linky Egypt Air, jejíž stroje létají mezi Káhirou, Asuánem, Hurghadou, Alexandrií a Luxorem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1230 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.