Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Očkování proti HPV III:

Autor: inishkea , 6.4.2009
Historie vakcín:
**********************
Testování proběhlo v 90. letech. Dá se ovšem vůbec hovořit o historii vakcín, když máme začátek roku 09 a teprve v červnu 2006 byla schválena v USA Americkou autoritou schvalující léky FDA (Food and Drug Administration) vakcína Gardasil (Merck), v září 2006 byla pro použití v celé Evropské Unii schválena identická vakcína avšak pod komerčním názvem Silgard. V květnu 2007 byla v Austrálii licencována konkurenční společností (GlaxoSmith Kline) druhá vakcína proti karcinomu děložního čípku pod komerčním názvem Cervarix. Je poněkud s podivem, že název Gardasil byl pozměněn na Silgard ve chvíli, kdy po aplikaci Gardasilu došlo k úmrtím. Judicial Watch/ obecně prospěšná společnost/ nechal poslat od FDA poslat zprávu, která říká, že po aplikaci Gardasilu došlo ke kolaterálním efektům - 3 úmrtí z 1 637 případů odstupem nová zpráva podchycující již 8 úmrtí ze1 824 případů.
Ještě s větším podivem mi je, že internetové stránky Evropské lékové agentury EMEA, kde jsou volně dostupné informace o lécích jak pro lékaře tak veřejnost, zaregistrovaly očkovací vakcínu pod obchodním názvem Silgard 4 dny před zveřejněnou druhou vlnou úmrtí ( 8/ 1 824případů)

V ČR monitoruje nežádoucí účinky po lécích SÚKL / Státní ústav pro kontrolu léčiv/. V letošním roce SÚKL obdržel dvě hlášení podezření na závažné nežádoucí účinky. V obou případech nedošlo u úmrti/. SÚKL má svou tiskovou mluvčí, ostatní zaměstnanci nesmí o interních záležitostech na veřejnosti hovořit.

!!!CAVE!!!
- vakcína je účinná jen proti 4 onkogenním typům /16, 18, 6, 11/
-očkování funguje s garancí jen 7let, /takže když necháme naočkovat děvčátka ve věku od 11-15let, jsou chráněna do věku 18-22let/
- to by ovšem znamelao, že po 7 letech, by se "pacientky" musely nechat naočkovat znova?
- co náklady, které nejsou nezanedbatelné?
-v prosinci 06 se v tisku objevil článek " V ČR začalo očkování proti rakovině čípku"
- v květnu roku 07 se v masmédiích objevil článek s nadpisem "Očkování proti rakovině děložního čípku je bezpečné"
- v březnu 09 tu máme článek "Po injekci proti rakovině děložního čípku některé dívky dočasně ochrnuly"

- Obě vakcíny obsahují hliníkový hydroxid, který funguje jako pomocná látka stimulující imunitní reakci. Při klinických zkouškách na Gardasilu FDA dovolila Mercku použít reaktivní placebo s hliníkem jako kontrolu místo placeba se solním roztokem. Taková reaktivní placeba ve vakcínách mohou zdánlivě zvýšit jejích bezpečnost po dobu zkoušky. Přestože pomocné látky obsahující hliník jsou již používané řadu let, nebyly nikdy testované na bezpečnost ve vlastních klinických zkouškách. Jedna dávka Gardasilu obsahuje 225 mcg hliníku, což je množství všeobecné dobře tolerované, ale Merck a FDA nikdy neuvedly, kolik hliníku vlastně bylo v placebu.
-Cervarix má také své komplikace. Vedle hliníku obsahuje nový typ aditiva: buňky získané z hmyzu. Když se vakcína vyrábí, viróza se musí kopírovat v prostředí jemu přátelském. Normálně jsou buňky používané k tomuto účelu získané z kvasinek, ale občas, když se vhodný typ kvasinek nenajde, buňky jsou odebrané ze zvířecího druhu. Výrobci Cervarixu vyřešili některé problémy souvisejí s virózou použitím hmyzových buněk na replikaci. V minulosti vakcíny, které byly vyrobené se zvířecími buňkami, kontaminovaly některé virózy a jiné infekční agenty. Cervarix nyní podstupuje další vyšetřování americkou FDA, ale je již schválený v Austrálii a v Evropě

Evropa hlásí 2 úmrtí, USA více než 30 úmrtí v přímé souvislosti s aplikací vakcíny proti rakovině dělož. čípku.

Na http://www.lifesitenews.com/ Dee Grotheová informuje, že v období od května do září bylo registrováno téměř 2000 nežádoucích reakcí, od nejlehčích po nejtěžší.

http://www.impfschaden.info/impfen/hpv-impfung.html

-Kanadští a Australští odborníci napr. prohlásili, ze existuje k očkovani ješte spousta nejasností a doporučeni v zemi nevyslovili (m
Naproti tomu v USA lobbyisti dosáhli toho, že ve vícero státech je očkovani podmínkou přijeti do školy.

-Při očkovaní Gardasilem u dívek a žen, které už měly pohl. styk existuje studie, která mluví o 17% nižším výskytu změn ve tkánich, což je poměrně málo - očekávala se vyšší účinnost.

-Dále se předpokládá, že až očkování ztratí účinek, což se ve vyššíim věku stane, že nemoc může mit podstatně horší průběh, tak jak tomu je např. u neštovic.

-Ludwig Boltzmann Institut ve Vidni udělal analyzu s předpovědí, že pokud budeme brát optimisticky, že očkováni má 100% učinky, bude se 85% žen nechat očkovat a mylně si myslet, že získá už po 1. očkovaní doživotní ochranu. Takto by byl do roku 2060 snížen výskyt nových onemocnění rakoviny cervixu jen o 10% a počet úmrtí na rakovinu cervixu se sníží jen o 13%.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1518 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.