Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

PRAHA, celá ČR: Slovo21

Slovo21 podporuje vzdělávání romských žáků a studentů, rovnoprávnost romských žen a dívek a multikulturní vzdělávání na školách. Dále projekty na integraci cizinců.

Autor: Romčátka , 15.10.2009

Občanské sdružení SLOVO 21 bylo založeno v roce 1999 v Praze a v současné době realizuje projekty vzdělávací, kulturní, mediální, projekty týkající se zvyšování veřejné informovanosti ad., především romské projekty a projekty týkající se integrace cizinců žijících v České republice.
Základními cíli sdružení jsou zejména boj proti rasismu a xenofobii
, ochrana lidských práv, budování tolerance vůči minoritám, podpora vzdělávání a integrace menšin. Organizace je otevřená novým myšlenkám a iniciativám, spolupracuje se státními i nevládními organizacemi a institucemi z České republiky a zahraničí.


Projekty jsou zaměřené na podporu vzdělávání romských žáků a studentů (Dža dureder), podporu sebevědomí a rovnoprávného postavení romských žen a dívek (Manushe), realizaci multikulturního vzdělávání na základních a středních školách (projekt MKV) a projekty zaměřené na integraci cizinců (Rodina odvedle, Žijí vedle nás).


Slovo21 je také organizátorem světového romského festivalu Khamoro. Naše rodiny rády vzpomínají na koncerty romských hudebníků tohoto festivalu v roce 2008, které mohly navštívit díky sponzorskému daru (volné vstupenky) sdružení Slovo21.


Kontakt:


Občanské sdružení Slovo 21
Francouzská 2, 120 00 Praha 2
E-mail: slovo21@centrum.cz
www.slovo21.cz

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1422 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.