Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Stárnutí placenty- od cizinky

Autor: Vrtulka* , 25.11.2009
Belatrix, diagnostika v tomto oboru je obecne velice nepresna. Sice da se poznat priznaky starnuti placenty, ale nikdo nemuze rict, co s tim udela dite: zda se narodi jako naprosta vetsina deti, kterym se prestava byt v brisku dobre, nebo jako male procento nenarodi se drive nez vycerpa sily. Metaanalyza Cochrane o tom rika, ze intervencni pristup (vyvolavani porodu) ma jen trochu vetsi uspech v perinatalni umrtnosti na proti vyckavacim, ale kdyz se odectou mrtve deti s VVV v te skupine vyckavaci, pak score je statisticky rovny.

Z pravniho hlediska lekare samozrejme pohodlnejsi je pristup intervencni: vzdy je snadneji hajit se "delal jsem co mohl" nez "veril jsem, ze to dopadne dobre".

Z hlediska zeny, dle meho nazoru je dulezity pri volbe poskytovatele pece najit se toho, kdo bude nejenom zdatny diagnostik, ale bude take naslouchat zene, proto ze ona je nejdokonalejsi diagnosticky a rodici "pristroj", a jeji zvireci neprekonatelny strach a neklid je priznakem, ze se deje neco nedobreho. Toho jsou schopne spise PA, ktere se venuji poznani osobnosti zeny vice a svoje poradny naplanuji tak, aby tohle bylo by casove mozny, ale je take pak dulezite, aby jejich usudky braly by se vazne v nemocnicich, coz pri zdejsi "spolupraci" se vetsinou nedeje.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1810 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.