Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Výcuc z homeoporadny na maminka.cz

Autor: 042010 Konik , 9.2.2010

Dobrý den, maminko, Poslední měsíc před porodem doporučuji pro dobrou funkci svalů a cév brát homeopatický lék Arnika montana 9ch. Týden před porodem můžeme přidat lék Caulophyllum 5ch 2x5 granulí pro nepoddajnost děložního hrdla a spastické bolesti ke konci těhotenství - křeče. --. Po porodu můžete pokračovat v podávání arniky a actaey racemosy 9ch po pěti granulích denně až do normalizace stavu. Přeji šťastný porod a žádné komplikace


 


 


Rozkojeni


 


Dobrý den, maminko. Homeopatické léky umožňují usnadnění porodu ze dvou hledisek - fysiologického i psychologického - třeba úzkosti. Pro dobrou funkci svalů a cév v osmém měsíci těhotenství začněte dávat pět granulí denně Arnika montana 9ch. Pro strach před porodem denně Gelsenium 15Ch 5 granulí denně. 8 dní před porodem Caulophyllum5ch 5 granulí dvakrát denně pro bolesti, během porodu ještě přidat Actaea racemosa 9ch 5 granulí každých deset minut a Caulophyllum 15ch deset granulí. Po porodu můžete pokračovat s arnikou ve stejném dávkování až jeden měsíc. Držím palce a věřím, že vše bude v pořádku.


 


 


a to tři dny před a dále týden dva po porodu - Ricinus communis 5ch 2x5 granulí. Na novorozeneckou žloutenku existuje asi dvacet homeopatik, která mohu použít. Vycházím-li z uvedených údajů, tak použijte lék Lycopodium clavatum9ch a Arnika montana9ch 3x denně 2 granule rozpustit v mat. mléce a podat lžičkou tak dlouho, dokud budou vyjádřené příznaky. Přeji šťastný porod.


 



Milá Světlano, děkuji znova i Vám, má něco do sebe tato "blízká virtuální" komunikace, a stojí za to se tím radovat, ano. Na novorozenecké koliky s velkým efektem funguje homeopatické CUPRUM 5ch - lék na křeče hladkých svalů trávicích traktu, a nejenom a druhý lék COLOCYNTIS 5ch. Maminkám radím připravit na celý den dopředu po deseti granulích do padesáti mililitrů vody, či mateřského mléka a poté vždy po protřepání - dynamizaci - podat před a po kojení jednu lžičku do pusinky miminka. Pokud byste nebyli úspěšní, můžeme použít další lék MAGNESIA PHOSPHORICA 9ch, pro které je typické zlepšení teplem a silným stlačení v "klubíčku". V homeopatické lékárničce by stálo za to mít léky na teplotu BELLADONU, ACONITUM NAPELUS, FERRUM PHOSPHORICUM, ARSENICUM ALBUM, léky na plynatost - již výše zmíněné a CHINA, léky za růst zoubků, afty - CHAMOMILLA, BORAX, léky na rýmu ALLIUM CEPPA, EUPHRASIA, KALII IODATI. Je dobré koupit homeopatickou literaturu, které je velké množství na trhu a skutečně zkušenostmi se učit po krůčcích. Homeopatie je velmi individuelní, nádherná, ale složitá, a je potřeba mít přesné znalosti, ale i zkušenosti odhadnout "pacienta"i dobře diagnostikovat nemoc. Tak držím palce.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 584 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.