Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

dietní recepty

Autor: Azeretka1 + 2 kluci , 3.1.2011

Od maminky,která úspěšně zhubla:




Ze sojové drtě - rajčatovou omáčku na těstoviny (uvaříš sojové maso,podusíš na cibulce,přidáš krájená rajčata v plechovce,rajčatový protlak,podleješ a máš hotovo),potom karbanátky-míchala jsem to s krůtím mletým,přidala cibuli,pepř,sůl a vejce a dělala bobánky-ty ani neobaluj ve strouhance a skládej je na plech s pečícícm papírem a dej péct do trouby-nepřidáš ani kapku oleje a je to moc dobrý.sojové plátky plněné sýrem-povaříš plátky,rozřízneš,vtlačíš kousek sýru, spojíš párátkem a dáš na cibulový základ,podleješ,můžeš přidat zeleninu,prostě nějak ochutit.Výborná je klasická čína ze soji-na cibulku dáš uvařené kostičky soji,přidáš čínskou zeleninu,zakápneš sojovkou,okořeníš a je to hotovo. Z kuřecího masa klasika-buď plátek na olivovém oleji,nebo kousky se zeleninou a těstovinami,výbornou dělám rajskou-uvařím si kuře v papiňáku (stahni ho nejdřív z kůže a odkroj vše tučné),pak ho oberu a velké kusy vhodím do hrnce na zpěněnou cibulku,přidám krájená rajčata a protlak,naředím vývarem a je hotovo) s těstovinami je to bomba a z toho vývaru můžeš udělat normálně polívku-jak je to kuře svlečený,tak tam není prakticky tuk.Jinak všechny omáčky,kde je smetana,tak tu můžeš nahradit bílým jogurtem.když to potřebuješ hustější doporučuju Holandii,ta je dobře krémová,když to nepotřebuješ zahustit,stačí jakýkoliv jiný.Já takhle třeba dělám zelňačku-místo smetany bílý jogurt a místo uzeniny osmahnu šunku na kostičky a nepoznáš to pak mám výbornou omáčku na těstoviny z tuňáka-do teplého mléka )asi hrnek) nech rozpustit 1 balení Lučiny a přidej plechovku tuňáka ve vlastní šťávě-nechej prohřát a je to hotovo,na talíři můžeš ještě posypat eidamem. Pak jsem dělala rychlou brokolici-vzala jsem cca půl brokolice,uvařila jí,rozmačkala lžičkou a přidala dvě vajíčka,osolila a opepřila a hodila celou směs na pánev,je to taková omeleta,to samé lze s květákem.je to rychlejší než to zapékat.Zapečené žampiony-nakrájíš žampiony na plátky,nasypeš do zapékací misky,osolíš,okmínuješ a zaleješ vajíčkama rozšlehanýma s mlékem a kapkou oleje-necháš zapéct a chvilku před dopečením posypeš sýrem.Plněné žampiony-vetší žampinoy olopeš,vydlabeš středy a odkrojíš nožičky-ty nadrobno nakrájíš do misky,přidáš nadrobno nakrájenou šunku,nadrobno nakrájený sýr a smícháš to s jedním vejcem a extra light zakysanou smetanou (8 % tuku),směsí naplníš hlavičky žampionů a dáš zapéct-je to mňamka


Těstoviny se žampiony-uvařit nejlépe špagety,žampiony na plátky podusit s kmínem a solí, na pánvi osmahnout cca jednu plaičku česneku na plátky-poté přidej plechovku nakrájených rajčat a nech to cca 10 min. povařit do zhoustnutí,pak vmíchat uvařené špagety.Na talíři udělat hnízdo-doprostřed dát žampiony a posypat sýrem.

Sladké-trochu mlsky ))-uvařit pudink,osladit málo,můžeš zkusit třtinový cukr nebo glukopur,nechat zchladnout a vyšlehat

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 793 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.