Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Dort od Leontýnky

Autor: Správce zamlklinek , 25.2.2013

Holky recept na korpus najdete tady: http://sladkyoblacek.blog.cz/1006/orechovy-dort. Doporučuji péct na tu nižší uvedenou teplotu, ale déle. 40 minut bylo málo.

Forma má průměr asi 20-22 cm? Je to ta menší. Prokrajovala jsem dvakrát a odkrojila jsem vršek, protože byl trošku připečený.

Krém jsem udělala z cca 125g másla, 3 lžíce moučkového cukru a pudink z 300ml mléka, jednoho pudinkového prášku a 2 lžic cukru. Vystačilo na promazání, omazání okolo a nahoře. Pekla jsem v pátek, zdobila v sobotu odpoledne. Nejdřív jsem promazala vnitřek, zatížila prkýnkem a nechala v ledničce chvilku ztuhnout. Pak jsem omazala zvenku a nahoře. Na krém jsem přilepila tyčinky KitKat (pozor, spotřeba fakt velká, asi 12 balíčků). Rozlamovala jsem po dvou, aby to rychleji přibývalo ;) ovázala jsem stužkou, ale drželo to pěkně i samo. Pak zase do ledničky ztuhnout a pak po dvou vrstvách čokoládu. 125ml šlehačky svařit a v tom rozpustit nalámanou čokoládu na vařeni (200g). Nejdřív jednu vrstvu, aby se zatřel krém, chvilku nechat ztuhnout a pak na to zbytek.

Stáňo gelovou barvu mi kupovala kamarádka v cukrářských potřebách. Ale určitě můžeš použít i práškovou z hyper super ;) Ta se musí ale rozpustit v trošce vody. Ta gelová je super, že stačí pár kapek nabrat na párátko a dobře se přidává. Ale je fakt, že jsem to do té marcipánové tyčinky dostávala docela dlouho :D Takže to chce připravit si dopředu a obrnit se trpělivostí.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2284 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.