Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Je mi 22 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 1.8.2013

1.8.2013


Tak už jsem zase o měsíc starší.


Ráda jezdím na všech možných vozítkách. Ať už je to odrážedlo, nebo v cyklosedačce a nebo občas zkouším i Fíly kolobrndu a tříkolku. Tříkolku jsem dostala novou k svátku. Zatím mi jde šlapání hlavně z kopečka u nás na zahradě :-) Vedle tříkolky jsem k svátku ještě dostala vlastní baťůžek, kabelku, korále, prstýnek a mňam mňam nepečený dortík, který mi moc chutnal :-)


Nebojím se a chtěla bych lézt všude, kam vidím lézt bráchu a ostatní kamarády. Dokonce už zvládnu vylézt nahoru na skluzavku po naší horolezecké stěně. V tomhle jsem opravdu šikulka :-) Na dětském hřišti u berounských medvídků jsem dokonce vylezla i po provazovém žebříku. A po skluzavce vylezu na malou skluzavku u nás v obýváku a zkouším to i na tu větší na zahradě. Asi ze mě bude jednou horolezkyně :-)


Ráda dělám všechno sama a se vším bych chtěla pomáhat :-) Spoustu věcí jsem se naučila odkoukáváním :-) Dokonce se umím vyčůrat, vylít po sobě nočník do záchodu a spláchnout :-)


Asi budu mít po tátovi a po bráchovi dobré orientační schopnosti. Kdykoliv totiž jedeme okolo obecního úřadu, kde pracuje babička, tak hlásím "bába" :-)


Umím se celkem obstojně sama nabaštit a napít.


Miluju bublifuk a moc ráda zkouším dělat bublinky sama. Pár se mi jich většinou povede, než se mi podaří bublifuk vylít. Zásadně si ho totiž chci držet sama. Když mi ho drží někdo jiný, tak to není ono a pěkně se u toho rozčiluju.


Naučila jsem se říkat "díky" :-) Občas opakuju jednoduchá slova po rodičích. A už si spolu i docela obstojně popovídáme formou odpovědí ano-ne :-)


Jinak se s bráchou v poslední době hrozně zlobíme. Pěkně mamku společně zkoušíme :-( Já bráchovi do všeho lezu a on mě rozčiluje, že mi dělá přesně ty věci, které ví, že mě spolehlivě rozčílí a že budu křičet. A protože už ho mám spojeného se všemi možnými lumpárnami, tak už mu nechci dávat ani ruku. Občas si ale přece jen umíme i hezky hrát :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 935 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.