Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Můj slovníček II.

Autor: Lucka Šeflová , 24.10.2013

Ve 24 měsících vím, že brácha se jmenuje Fíla :-) Pokud se mě někdo zeptá, jak se jmenuju, tak odpovídám stále: JÁ :-) Znám spoustu nových slovíček a svým slovníčkem se snažím sdělit, co přesně momentálně potřebuju :-) Doplňuju slovíčka do několika říkanek. Nejraději mám Ten náš Pavel :-)


Ve 25 měsících - vím, že náš křeček se jmenuje "Míša" a snažím se vyslovit i jména jiných lidí a zvířátek :-) Hodně opakuju a umím i taková slova jako je například buchta, batoh apod. Nejraději odpovídám na všechny otázky Proč "Proto" :-) Další oblíbené slovíčko je "Aha" :-) A taky říkám ráda" Ukaž" :-) Jsem hodně zvědavá :-)


Ve 26 měsících se mi pěkně rozvázal jazyk :-) Už si umím říct, když chci baštit "chleba s máslem" a nebo "buchtu" (mám ráda tvarohovou :-) ). Taky už umím konečně říct, že se jmenuju "Áňa" :-) A taky vím, že je "máma Lucka" a "táta Jirka" :-) A moje nejoblíbenější slovo posledních dnů je "čokoláda" :-))) Hodně opakuju po druhých. Ráda si prohlížím knížky a začínám pomaloučku doplňovat slova do některých říkanek. Brácha byl ukecanější víc. Já mám zase větší trpělivost a u knížek vydržím déle :-)


Ve 26 a 1/2 měsících si čteme s mámou pohádku o Červené Karkulce. Umím krásně říct slovo "Karkulka" a stejně jako kdysi brácha, říkám vlkovi "jk" :-) Opakuju po druhých téměř všechno. Něco říkám krásně srozumitelně, něco mi moc rozumět není :-) Snaha se ale cení. Nová slovíčka teď ze mě padají každým dnem - v posledních dnech např. okurka, papoušek :-)


Ve 27 měsísích říkám věty jako např. "Tati, pojď nahoru", "Mami, stůj" apod. Jsem čím dál tím víc upovídanější :-)


Ve 29 měsících už normálně povídám a pusinku na chvíli nezavřu :-) Umím i několik básniček a písniček. Ještě nedavno, když jsem něco provedla, tak jsem se ke všemu přiznala. Teď už jsem chytřejší :-) Když něco provedu, tak to většinou svedu na Fílu :-)


Ve 30 měsících už umím říct všechno, co potřebuju.


Ve 32 měsících jsou u mě otázky "jaký" a "jaká" na denním pořádku :-)


Ve 33 měsících se k otázkám "jaký" a "jaká" přidaly také otázky "Proč" :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 898 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.