Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jak na zácpu IV

Autor: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 , 16.11.2004

Já jsem v těhotenství trpěla dosti úpornou zácpou a jedině co mi pomohlo bylo zaječická kyselka, pravda dávala jsem si "koˇˇnské dávky" ale bylo to "to" jediné co mi pomohlo. Lze ji zakoupit v lékarně. Je hnusná nikdy jseme nevěděla, estli náhodou nepůjde "vrchem". Dá se to ale přežít a mě to pomohlo. Pila jsem ji s džusem.Brrr...


Ahoj holky,
pila jsem Zaječickou hořkou vodu kvůli zácpě ještě před těhotenstvím a můžu potvrdit, že je opravdu mooc hnusná, ale hoooodně pomáhá. Mě zabírala ohřátá, tak trošku vlažná a můžu říct, že do 2 - 4 hodin jsem šla spolehlivě na velkou a divila se co vše ve mě je :-))) Po téhle vodě nejsou žádné křeče v břiše, jako po různých čajích a projímadlech a myslím, že je to jen přírodní. Nevýhoda je, že je tak odporně hořká a že se dá sehnat jen v lékárnách. Prodává se v 0,7l lahvích, stojí kolem 20Kč.
v těhotenství jsem jí zatím nepila (pomáhá mi lněné semínko, jak již dříve psala nějaká maminka.) Nevěděla jsem, jestli není pro mimi nějak škodlivé velké množství hořčíku obsažené v této minerální vodě.


--


Ja papala POHANKOVY NAPOJ(prirodni)_Zajic...k dostani v lekarne a stoji okolo 50kc...pouziva se 1dnou denne a je ucinny a v neskodny....
-----------



Fyzioterapeutka mi na rozloucenou po pulroce lecby dala seznam, co pomaha - takze jak uz tu nekdo psal ..... spousta vody (2-3 litry denne), pokud mozno pohyb (pry staci pulhodinka rychle chuze denne, coz tobe jako tehulce stejne prospeje na krevni obeh ;-) ), mimo jine svestkovy kompot klidne i s lakem, kiwi, datle, fiky, ovoce obecne - vynechat banany a jablka pokud mozno nahradit hruskou. Supr chutnej ale uz ne tak zdravej zato zarucene fungujici prostredek meho dedecka je cukr!!!! Uvar si caj, hod si do nej dve kostky cukru a dve schroupej jeste jen tak - to by bylo, aby nebylo lip :-)))!




Mně pomohlo jíst co nejvíc vlákniny, zelenina, celozrnné věci a tak. Případně se v prodejnách zdravé výživy dá koupit samotná vláknina (Psylium, Sotér) a přidávat si ji například do jogurtu, to funguje na 100%. Na sušený švestky bacha, jsou nadýmavé.


--



ano, lnene seminko!
jednu lzicku seminka 10 min. povarit ve 2,3 dl vode, scedit a vypit.2x dene. mozna ze to neni najchunejzi napoj ale jiste je prirozenej a nikomu ne uskodi, spis obacene. lnene seminko sezenes v obchode se zdravom vyzivom.


Ahoj mamino, blahopřeju k těhotenství. Problémy se zácpou jsem měla pořádný až do té doby, než mi kamarádka magistra z lékárny poradila jablečnou vlákninu. Je na ní sice napsáno "pomocník na hubnutí", ale neboj se toho. Pomáhá skvěle a stačí 1 tableta denně.Doktor mě ujistil, že nám to neuškodí.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 959 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.