Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

seznam věcí z lékárny pro miminko !!! ztaženo z diskuze 4/2005 29.1.2005

prosim čtěte to odspodu :o)
je to soupis příspěvků ze dne 29.1.2005 - Dašule se ptala, co všechno je potřeba pro mimi koupit v lékárně a jak jsme se k tomu vyjadřovaly, at máte víc názorů :o)

Autor: Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 , 30.1.2005

Lenny+Adam*29.8.03+31tt.
kosmetiku - od narození používáme Bübchen a jsem max. spokojená. Olej jsme nepoužívali nikdy. Mazali jsme tělovým mlékem od Bübchen.
Já bych ti Dáši, doporučila koupit pro případ, co kdyby dětské mléko Omneo. Je totiž nejlepší na bříško. Dítě po něm tak netrpí na nadouvání.
nehtíky stříháme obyč. nůžkama. Máme koupené i ty zakulacené, ale připadnou mi strašně tlusté a nic s nima neustřihnu.
Co se Pytiolu týče tak nejde vyprát. To jen pro ty, kdo bude třeba někdy používat látkové pleny. My používáme krém od Bübchen (jak jinak) a v případě problémů mažeme Bephantenem.
Na pupík jsem používala ty čtverečky, co se používají při odběrech.
I nám byla po narození doporučena na obličej indulona, ale dlouho jsme ji nepoužívali.
Mitchi, Adamovi pupík ustřihli a vlastně hned od narození až po zaschnutí se přes něj nedává plínka, aby zasychal. Po ustřižení jsme ho měli 24 hodin zalepený a nesměli jsme 24 hodin koupat. Pak už jo.
-------------------------------------
Gabcik+Žofka28.8.2002+31tt
Holky,
já mám pocit, že "čas" přízových kabátků, čepiček a tech košilek na uvázání je pryč :o)
Nám se nejvíc osvědčily bodyčka - at uz s krátkým nebo s dlouhym rukávem - dětem to drží a nevylejzá. Nevim, jestli jsem tan nešikovná ... ale mě se to nikdy nepodařilo pořádně ovázat ... takže jsem s tím v porodnici zápasila (v porodnici nám dávali ty košilky- vetšinou tak o 2-3čísla větší :o))))) a přes nožičky se omotávala plena a nejak se to celý omotalo okolo dítka a pak se dalo do zavinovačky - ty starý, co mívaly naše mámy). No, řeknu vám, že tutu "porodnickou modu" jsem teda hned vyřadila - a doma dostala Zofka body, nejakou mikinku nebo tričko s dlouhym rukavem a dupačky :o)
----------------------------------------
mitchi
z toho seznamu co máš do lékárny....
ta savička je prý několika druhů. nejlepší je na rady kamarádek taková ne balonková, ale ta co má 2 hadičky a baňku. jedna hadička je snad do nosu a druhou si dáš do pusy a jakoby ( zní to odporně, ale je nejlepší prý ) vtahuješ jako brčkem. ale hlen jde do té baňky.
nůžky na nehtíky - mají být kulaté bez špičky. ale já je kupovat nebudu, protože stejně abych ostříhala mimču nehtíky, musím prstíky pevně chytit tak, aby mi s nimi neucuklo. tak myslím že se to dá zvládnout i normálními.
ale vím že se nemusí kupovat v lékárně. někde je prodávají i jako sadu s hřebínkem a kartáčem na vlásky.
ale mě se zdá, že stejně těmi kulatými máš k odtříhání menší přístup......
z teploměrů je myslím nejlepší pro miminka rychloběžka. ta rtuť stoupá okamžitě po zavedení do zadečku. hodnota se odečítá také když je teploměr v zadečku. po vyndání rtuť okamžitě klesá.
u klasického teploměru se musí nechat v zadečku několik minut. to by se mi nechtělo čekat a myslím že i miminku to není moc příjemné pořád držet...
s digi - asi bych je brala spíše jako velmi orientační ( jak dudlíky, do uší i normální digi teploměr )- nám se hodnoty výrazně lišily oproti normálnímu. asi záleží na kvalitě. ale myslím že se na to nedá na 100% spolehnout
vatové tyčinky - já mám nejlepší zkušenost se značkou cotoneve. jsou dobře namotané a nestane se, že by zůstalka vata v uších jako je to u těch běžných štětiškách. my tomu říkáme špunty do uší. ty obyčejné špunty mívají většinou barevnou tu umělou hmotu a ta vata tam drží na čestné slovo.
tuto značku špuntů u nás nikde neseženu. ani v tescu. jen se dají sehnat v globusu. píší tam i, že jsou antibakteriální. a je jich tam 200ks a stojí asi 22,-. já půjdu znovu do těchhle pro mimčo.
buničité čtverečky - to jsou ty, kterými se dezinfikuje kůže např. při odběru krve. nevím jestli jsou dobré. teda ani nevím na co přesně se mají použít ( možná na očička ) a slyšela jsem že i růžkem smotaným do špičky se tím šistí uši a nos. ale to nevím jistě.
ale nejsou zrovna nejjemnější a tak možná kůži budou škrábat. záleží na výrobci. ale i se dost často mají potřebu drolit a trhat.....
na pupík si myslím že bude lepší gáza - čtverečky. ale nevím jestli nemají být sterilní. to musí poradit někdo ze zkušených zde a nebo se zeptat v poradně.
pokud by byly sterilní, tak zase doporučím nekupovat velké balení, ale spíš menší balení raději několik....
oni totiž ve velkém balení když se načne, tak sterilní jdou ty čtverečky jen 2-3dny při dodržení zásady sterility. jinak přestávají sterilní být. ale to jak říkám. nejsem si jistá jestli mají být ty čtverečky sterilní nebo stačí jen aby byly v balení aby se na ně neprášilo a vždy si umýt ruce než se bude mimču pupík ošetřovat.
já to kupovat nebudu. vezmu si to od holek z práce. když by to muselo být sterilní, žeknu holkám na sále aby mi to hodily do sterilizátoru a basta. my už ty čtverečky máme hotové v práci vel asi 4x4cm. takže se nemusí nijak složitě skládat.
jo a tu kosmetiku..... asi koupím nějaké mýdlo pro děti. ale nechce se mi používat tuhé. spíš bych byla radši za nějaké tekuté a aby to neštípalo do očí při mytí hlavičky......
---------------------------------------
Gabcik+Žofka28.8.2002+31tt
jeste k umele strave- kdyz zajdes do lékárny a řekneš, že chceš umele mleko od narozeni - tak by ti meli poradit.
Vyrobců je hodně ... mléka jsou také různá ... pro děti,které hodně blinkají atd ...
Já bych volila nejake "normální" - a spíš si věřila v to kojení :o) Ona psychika dělá své a prostě to kojení se "máma" i "mimisek" musí naučit ... sladit a tak ... takže ty začátky mohou být složité a není dobré hned sahat po umelem mléku. Ale určitě mít  neco v zásobě, "kdyby náhodou" - to určitě ano.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1050 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.