Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

seznam věcí z lékárny pro miminko !!! ztaženo z diskuze 4/2005 29.1.2005

čtěte odspodu

Autor: Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 , 30.1.2005
Gabcik+Žofka28.8.2002+31tt
zkusim doplnit seznamek z lekárny :o)
odsávačka na rýmu - uplne tu neobyčejnější - asi za 15 Kč - dva šlahounky a nádobka - tu nám doporučila i detska MUDr ... mám zkušenost, že Zofka rýmu neměla - až někdy ve 3měs života :( Rýma je pěknej hnus pro miminka - obvykle jim padá na prudusky a miminka kašlou :( Ale i to se dá překonat :o) A jediny způsob, jak z miminek rýmu dostat, je odsávat odsávat odsávat. Děti u toho většinou protestují, ale musí se to udělat.
kosmetika - jaká je nejlepší pro úplně nejmenší mimi??
Já jsem zásadně proti krémům, pudrům a olejíčkům z drogerek ... koupím si slunečnicový olej, tím budu dítko mazat po vykoupani ... učili nás to v porodnici a já tomu věřím, že je to účinné a vůně krémů je k ničemu :( (určitě v prvních měsících života miminka)
kojenecká výživa
jako sichr bych si koupila nejake umele mleko od narozeni - stačí malé balení - a jednu lahvičku se sosáčkem pro uplne mimino - může se stát cokoli - a at netrpí mimisek hlady :o) (v případě, že půjdu do nemocnice v 6-nedělí nebo co já vim ... - při "svém" pocitu, že dítě brečí, že má hlad a asi mám málo mlíčka v prsou, tak z toho důvodu se hned umela strava nedává - mělo by se to konzultovat s MUDr dětským a spíš si věřit v kojení, než hned sahat po umele strave).
nůžky na nehtíky - určitě - my měli NUKácký nůžtičky s kulatou špičkou
teploměr - bud digitální nebo obyč - hlavně funkční
vatové tyčinky - ano - na čištění záhybů oušek - nikoli na vyndavání mázku z ouška - to se nedělá (ani dospěláci to nemaj dělat)
gázové, buničinné čtverečky - ano, dají se koupit v takove roli - jsou "předtrhané" - v jednom balení jsou 2 role - mě je v lékárně prodají i po jedné roli. I ty dvě role se užijí - já u Zofky čistím "pipku" doted - čtvereček namocit ve sluneč.oleji a vytřít pipku od nečistot vždy po vykoupání.
A ty čtverečky se daji i srolovat a pouzit na čistění záhybů oušek a při namoční v lihu se jimi čistí pupik :o)
60% líh - ano - na čistění pupíku - než se zahojí - stačí malá lahvička
bephanten - URCITE !!! - jednak je dobry proti upruzeninám, jednak se jím mažou bradavky - kdyz bolí při kojení nebo vznikají odřeninky jak mimisek sosá :o)
borová voda - použila jsem ji asi 2x - kdyz mela Zofka ospalky v očích - ale bylo to na doporučení dětské mudr - není nutné ji kupovat dopředu :o)
absorpční vložky do podprsenky - určitě !!! jednorázové FIXIES nebo BABYLOVE - kdo bude hodně kojit, tak spotřeba je krabice 50ks na tyden -10dní
rybilka - URCITE !
my ji dávali při každém přebalení na zadek. Je v tubě a nesmí být v teple. Tj. v teple a časem zapáchá po rybičkách ... takže je dobré ji tak 1x za měsíc obměnit za novou (ona se taky proste spotřebuje na ten zadek za měsíc) a nebo ji dávat za teplého počasí do lednice.
slunečnicový olej z lékárny- ano, opet nemá cenu kupovat ho moc - kazí se !!! Takze kupovat to po malých lahvičkách a dokupovat. Jak jsem psala - promázává se celé tělo miminka po vykoupání. Ovsem MUDR dětský se v tom rozcházej, protože třeba v porodnici nás učili mazat děti a dětská mudr mi ho nedoporučovala, že ucpává pory ... ale nám nic neucpával - nikdy po něm Zofka nic neměla.
CO NAVIC:
hodí se nějaký mastnější krém - např. Indulona modrá - na suchou kůži v záhybech - Indulonu nam doporučila dětská MUDr
léky proti teplotě atd se dětem bez konzultace s MUDr nedávají - hlavně ne v prvních dnech života ... takže není nutné kupovat ... pokud by dítko mělo teplotu, tak s ním spíš jet na pohotovost - já bych se bála mu sama něco ordinovat (v prvních měsících života - řekneme první 4měs).
mýdlo - dětské mýdlo - nám se osvědčila NELA BATOLE, BUBCHEN nebo se poradit s dětskym MUDr, pokud by se dítě po obyč mýdle osypalo. Jsou i nejaky nealergický. Setkala jsem se i s tím, že bylo miminko 3měsíční koupáno ve sprchovém gelu nebo pěně od AVONU nebo od te "druhe" firmy na kosmetiku - no, holky, já nevim ... krásně to voní, ale miminko bych v tom nekoupala. Já jsem pesimista.
Ze začátku taky není třeba miminko denně mydlit - stačí 1x za dva dny nebo mít jen vodou. Ona ta jejich kůže je nekdy takova "nedodělaná" - tak se musí počkat, až bude trošku "odolnější" :o)
----------------------------------------
Janina28+Matyáš2.7.03+TP7.7.05
odsávačka na rýmu .. určitě ano
kosmetika - jaká je nejlepší pro úplně nejmenší mimi?? .. na Johnson prý má hodně miminek alergii, Sebamed má nějaké špatné výsledky v testech MFdnes, my používali Bubchen, nejlepší je koupit nějaký malý vzorek a zkusit, co bude mimi vyhovovat..
kojenecká výživa ..pokud nebudeš kojit, tak zkoušet, které mlíko mimču sedne (z některých druhů může blinkat)
nůžky na nehtíky ..určitě ano, s kulatými okraji
teploměr.. my máme digitální, ale dlouho to trvá, možná je lepší rychloběžka
vatové tyčinky .. do oušek se prý nemají používat, jen zatlačují maz dovnitř, lépe vytírat rožkem plínky, a nebo gázovými čtverečky
60% líh ..ano, na ošetření pupíku po porodu
bephanten.. ano na ošetření bradavek po kojení
borová voda..ano, na vymývání očiček v prvních měsících miminka
absorpční vložky do podprsenky.. nejlepší asi fixies
rybilka... nebo klasický Aviril na opruzeniny
slunečnicový olej.. netuším proč slunečnicový, prostě nějaký dětský olejíček na promazání suché pokožky, po narození jsou miminka trošku šupinaté, jak už neplavou ve vodě, tak potřebují doplnit živiny na pokožku, po 6ti nedělí to zmizí
------------------------------------
Dašule
lékárna...poraďte zkušené maminy, co je třeba z lékárny pro mimčo? Hodím se, co jsem tak zjistila, kdyžtak mě doplňte
nebo napiště, co je zbytečné.
Moc děkuji.
odsávačka na rýmu
kosmetika - jaká je nejlepší pro úplně nejmenší mimi??
kojenecká výživa
nůžky na nehtíky
teploměr
vatové tyčinky
gázové, buničinné čtverečky
60% líh
bephanten
borová voda
absorpční vložky do podprsenky
rybilka
slunečnicový olej

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2634 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.