Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

dětská výživa - zkopírováno z rodiny

Autor: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 , 23.7.2005
Domácí dětská výživa
Rozvařila jsem si ovoce zalité vodou,ochutila cukrem podle kyselosti ovoce(asi se uvádí 1/4kg cukru na 1kg ovoce) a pak jsem vše rozmixovala a přidala vanilkový puding,na 1/2l jeden,jak když se vaří z mléka,rozšlehala,povařila.Zavařovala jsem je 20min. na 80st.Už jsou pryč,tak letos určitě udělám nové.Malá je má ráda samotné,nebo jí je třeba míchám s tvarohem.Marcela

Já jsem oloupala a rozmixovala dědečkova jablíčka, a poté je zavařila do malých skleniček. No a pak, když začal papat se do moc hodilo. Výborná jablíčka byly ještě doplněná banánkem a smíchaná se lžičkou sunaru. Mirka

Přesnídávky
muj recept:2,5kg jablek,100g mouckovyho cukru,2 pudingy vanilkovy,150 ml vody. Jablka oloupes,nakrajis na kousky,povaris je do mekka,pak je slijes,rozmixujes,pridas cukr.Do misky nalijes vodu(vlaznou) a v ni rozmichas pudingy a vlijes do smesi,chvili to povaris az to zhoustne,musis michat,aby se to neprichytilo a je to.Pak si to nandas do sklenicek,muzes je dat do hrnce a povarit,aby se ti zatahli vicka a presnidavka dyl vydrzela,staci deset minut.Ovoce muzes menit,pridavam tam i banan,hrusky atd.Dobrou chut,nasemu malymu moc chutnaji.

přesnídávka z jablek
oloupaná jablka zbavená dobře jádřinců nakrájíme a v kojenecké vodě podusíme. Poté dohladka rozmixujeme v mixéru, plníme do přesnídávkových skleniček a klasicky zavaříme. Do tohohle základu se můžou přidat jahody, borůvky, maliny, broskve... Zkoušela jsem dělat čistě jahodovou přesnídávku a nebylo to ono, s jablky je to lepší. I na těch kupovaných přesnídávkách mají napsáno, že základ vždy tvoří jablka.


Přesnídávky
muj recept:2,5kg jablek,100g mouckovyho cukru,2 pudingy vanilkovy,150 ml vody. Jablka oloupes,nakrajis na kousky,povaris je do mekka,pak je slijes,rozmixujes,pridas cukr.Do misky nalijes vodu(vlaznou) a v ni rozmichas pudingy a vlijes do smesi,chvili to povaris az to zhoustne,musis michat,aby se to neprichytilo a je to.Pak si to nandas do sklenicek,muzes je dat do hrnce a povarit,aby se ti zatahli vicka a presnidavka dyl vydrzela,staci deset minut.Ovoce muzes menit,pridavam tam i banan,hrusky atd.Dobrou chut,nasemu malymu moc chutnaji.


DĚTSKÉ PŘESNÍDÁVKY
jablka
hrušky
broskve
jabka+ meruňky
švestky
Vhodné jsou dobře zralé plody, aby se nemuselo přislazovat.
.....
Ovoce rozvařit, rozmixovat a zahustit čistou (bez mléka) rýžovou kaší MILUPA. Plnit do horkých přesnídávkových skleniček, ihned zavřít, dát do hrnce vařit (nemusí být ponořené) asi na 10 minut. Potom obrátit dnem vzhůru a nechat stát do druhého dne.
Takhle se velice snadno připraví zdravé přesnídávky bez cukru a dalších přísad. Spolehlivě prý vydrží do dalšího léta.


A já dělala přesnídávky tak, že jsem povařila ovoce i různé kombinace (jahody, jablka, broskve, švestky - prostě co zahrádky daly) podle chuti osladila hroznovým cukrem a zahustila vanilk. pudingem. Na 2,5kg ovoce 2 pudingy, 1,2l vody. A ještě 45min. zavařila.

A mám jeden zlepšovák!
Rozmixuji zralé ovoce na jemnou kaši - musí být tekutá a naliji ji do sáčků na led do nápojů. Potom si odtrhnu podle potřeby pár kostek a dávám třeba na kaši, nebo do jogurtu.

Je to sice většinou z jablek, ale snad něco vybereš nebo zkombinuješ, že ti to pomůže

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 684 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.