Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Medovnik

Autor: Modrobílá , 31.8.2005

Kopiruju z jedne diskuse na rodine. Jeste jsem nezkousela delat, ale chystam se.


 


MEDOVNÍK

Ve vodní lázni zahříváme směs ze 2 vajec + 10 dkg smetolu + 15 dkg práškového cukru + 1 polévkové lžíce medu.Až je horká, tak jí přidáme do mísy, kde máme 40 dkg hladké mouky +1 kávovou lžičku sody. Vypracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na šest dílů.Z každého dílu vyválíme do kulata tenký plát těsta velký jako klasická dortová forma nebo větší poklička (lze to válet už na papíře).Pečeme na pečícím papíře po jednom na 150 stupňů asi 10 – 15 minut.Ještě teplý plát sundáme z papíru, přiložíme formu a nožem okrájíme.Kdybychom to nechali vystydnout, tak pláty ztvrdnou a při okrajování se nám zlomí.Ořezky nevyhazujeme, ale dáme je do igelitového sáčku.

Krém : ve vodní lázni (zaručeně se to nepřipálí) uvaříme na kaši půl litru mléka + 5 lžic polohrubé mouky + vanilka nebo van. cukr.Až je kaše hustá a horká odstavíme z lázně a zašleháme 20 dkg práškového cukru + 1 máslo.

Ořezky v sáčku přejedeme několikrát válečkem nebo naklepeme paličkou, abychom dostali malé drobečky.Pláty na střídačku promazáváme krémem, skončíme vrstvou krému.
Na krém nasypeme drobečky. Okraje dortu pomažeme krémem a rukou připlácáme :-)
drobky.

Vypadá to složitě, ale není. Budete potřebovat tak hodinku – nejvíc času zabere pečení plátů. Pokud máte víc plechů, jde to rychleji, ale pozor, abyste stíhaly ořezávat podle formy ještě teplé pláty.Do drobečků můžete přidat mleté ořechy.
Dort lze uchovávat v lednici skoro týden.
Dort je krásný v řezu – návštěva bude koukat.:-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 719 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.