Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kaše 1

Autor: Alexy a Mišel*30/07/05* , 19.1.2006

Instantní kaše


Připravíte podle návodu na krabici:-)
(od 6,5m)


Poloinstantní kaše I


Podle návodu na krabici připravíte neochucenou instatní kašičku a pak do ní přidáte nějaké ovoce - rozmačkaný banán, nastrouhané jablíčko nebo hrušku, povařenou broskev atd.
(od 6,5m)


Poloinstantní kaše II


Nejdřív si uvaříme pohanku, jáhly nebo ovesné vločky hodně doměkka (nejdřív spařit horkou vodou, nechat 15-20 min odstát a dalších 15 minut vařit), ale dáme tam víc vody, aby se úplně všechna nevyvařila. Až to trošku zchládne, dohustíme nějakou ochucenou instantní kaší.
(od 6,5m, ovesné vločky od 9m)


Obilná kaše bezmléčná - základní recept


20 g prosových vloček, nebo ovesných vloček (od 9. měsíce), 150 ml vody, 1 kávová lžička slunečnicového, nebo kukuřičného oleje, pro doslazení je možné přidat 1/2 kávové lžičky hroznového cukru.
Vodu ohřejeme, vmícháme vločky a za stálého míchání na mírném ohni přivedeme do varu. Vaříme za občasného míchání na kaši (asi 5 min.). Po ochlazení vmícháme tuk.


Rýžová kaše


Rýži nameleme na prášek a za stálého míchání vaříme ve vodě do zhoustnutí. Na jeden díl rýže dáme asi dva díly vody (i víc). Do hotové rýže můžeme přidat mléko, u plně kojených dětí odstříkat trochu mateřského nebo dosladit trochou hroznového cukru (Glukopur) Vhodné jako první jídlo.
(od 6m)


Ovocná kaše - nemléčná


Uvaří se ovesné vločky / jáhly / pohanka / kukuřičná krupice na kaši (viz předchozí recept). Pak už stačí přidat nějaké ovoce - nastrouhané nebo podušené jablíčko či hrušku, rozmačkaný banán, broskev, švestky...
(od 6,5m, ovesné vločky od 9m)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 873 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.