Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Risotto - varianty

Tady je pár příkladů na různá risotta. Podle fantazie i kombinovat - např.houby a šafrán.

Autor: Johanka6 , 12.5.2006

Risotto Valdaosta – bílé víno, masový vývar, na závěr po odstavení zamíchat sýr Fontina 200g nakrájený na kostičky


 


Jarní risotto – nakrájet na kostičky zeleninu (chřest, hrášek,artyčoky, loupaná rajčata, zelené fazolky, mrkev, řapíkatý celer), podusit na másle a přidat do hotového risotta po odstavení z ohně. Přidat strouhaný Parmazán.


 


Chutné risotto - na oleji osmažit pórek a šalotku nakrájené nadrobno, přidat šunku nakr. na kostičky, po chvilce zalít koňakem. Po jeho odpaření přidat hrášek, sůl, pepř a naběračku vývaru. Vařir 15 minut, přidat rýži a pokračovat podle základního receptu – víno, vývar, po odstavení sýr a místo másla smetanu.


 


Risotto s lososem – místo vína brandy nebo vodku, event.šampaňské. 200g uzeného lososa nakrájeného na nudličky přidat na závěr po odstavení z ohně a nechat odležet.


 


Houbové risotto – po přidání vína (raději červené) a jeho odpaření přidat předem namočené sušené houby (nebo kdo má čerstvé) i s vodou, ve které byly namočené. Pokračovat přidáváním vývaru.


 


Milánské risotto – spolu s přidáním první naběračky vývaru přidat šafrán.


 


Risotto s cuketou – cuketa nakrájená na tenká kolečka se přidává buď již k cibuli ještě před rýží (silnější kolečka) nebo až spolu s vývarem (tenčí kolečka).


 


Risotto na pomeranči -  na másle osmažit cibuli a řapíkatý celer (4 nožičky), přidat šťávu z 5 pomerančů + trochu strouhané kůry, sůl, pepř. Pokračovat jako v základní receptu podléváním vývarem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1369 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.