Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

(prohlížení deníku Naše rady) Předcházející článek>>

Stahování z Rapid Share pro neangličtináře :o)

Protože někteří z nás bojují se stahováním přes Rapid Share, tak takové naprosté základy pro první použití:

Autor: Sylvie , 5.9.2006

1. Pod reklamním proužkem je tabulka - v jednom sloupci možnost Premium, ve druhém Free. Zmáčkneš v nejspodnějším okýnku tlačítko "Free", to je možnost zdarma. Bohužel, má své nevýhody a to omezené možnosti stahování. Jestli jsem to správně pochopila, lze stahovat vždy pouze jeden soubor a většinou je potřeba nějakou dobu na stahování čekat. Nevím, podle jakého klíče se vybírá, kdo bude jak dlouho čekat. Někdy mi to šupajdí s třeba dvou-tří minutovými přestávkami, někdy mi to dá další termín až třeba za hodinu. ASI to záleží na množství lidí, kteří právě stahují???


2. Po zmáčknutí tlačítka "Free" se dostaneš na další stránku. Je tam opět reklamní proužek, pod ním je nějaký text, pod textem je další reklama. Tak v tom textu mezi reklama je jednak informace, co stahuješ a druhak doba, za jakou to budeš moct stáhnout. Pokud je to do dvou minut, tak se ti automaticky odpočívají číslíčka, pokud je to na delší dobu, musíš si stránku později zaktualizovat (nebo odejít a přijít znova). Teď mě napadlo, že pokud je mezi námi nějaký masochista, který vlastní vytáčené připojení (:o)) - pokus o vtip), tak by mu možná mohlo pomoct odhlásit se z internetu a znova se připojit??? Jestli se to řídí IP adresou, tak ta by tímto krokem mohla být přiřazená nová... ale nevím, já to vyzkoušet nemůžu.


3. Až bude možné stahovat, naběhnou ti tam tři možnosti, jak chceš soubor stáhnout. Přiznám se, že tomu nerozumím, tak tu volbu nechávám tak, jak je předvolená. Pod tím je obrázek s čísly a písmeny, vedlé volné okýnko. Tak čísla a písmena přepíšeš do okýnka, zmáčkneš tlačítko "download něco" a už se ti to stahuje :o)


4. Samotné stahování záleží na tvém nastavení v počítači - může ti to rovnou stáhnout do nějaké předem navolené složky, může se tě to nejdřív zeptat, kam to chceš stáhnout anebo jestli to chceš stáhnout či otevřít.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 9849 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.