Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jaké byly letos?

Autor: Jiřule a 3 skřítkové , 15.1.2007


Kdo? No přece svátky VánočníJ byly krásné jako vždy. V pátek večer jsem konečně zabalila dárky,které na svůj ozdobný zábal netrpělivě čekaly. Schovala jsem je po bytě a tajně doufala,že nikdo z dětí žádný z nich neobjeví.Sobotní den jsme prožili v klidu a míru. Já něco pouklidila. Nijak jsem tuto neoblíbenou činnost nepřeháněla. Dozdobila jsem nějaké cukrové laskominky.Tatínek dojel na velký nákup,odpoledne jsme zašli na procházku a snažili se co nejdřív dítka dostat do postýlek. Ale samozřejmě to prostě nešlo. Jakoubek byl u nás snad každých  pět minut. Tu potřeboval koukat z okna,jestli letí andělé ozdobit stromeček,tu potřeboval zjistit,jestli se  náhodou už neobjevil ježíšek.Když na nás nic nezabíralo,potřeboval na záchod,měl nepřekonatelnou žízeň a taky jsme mu celý večer nedali najíst.


Když konečně kolem  23.hodiny usnul,byla jsem znavená jako kotě. Ale co,vrhli jsme se na postavení a ozdobení stromku a po půlnoci jsme  konečně ulehli.


Ráno děti nemohly dospat. Kubík vyletěl samozřejmě první a s nadšeným voláním  koukněte koukněte vzbudil zbytek  zatím spící rodinky.


Abychom nezklamaly to nadšené dětské volání vběhli jsme do obýváku a nestačili jsme se divit. V obýváku stál nádherný stromeček,který nám přes noc ozdobili Andělé.


Děti smlsly poslední čokoládku v Adventním kalendáři a netrpělivě přešlapovaly u oken vyhlížejíc ježíška.


Odpoledne jsme se s kubíčkem a Aninkou vydali na odpolední vánoční mši.Kostel byl úplně zaplněný. Jakoubek měl za úkol donést malého,porcelánového Ježíše do jesliček.pevně stisknul malé miminko a opatrně ho donesl k oltáři.


Po cestě domů jsme si vyprávěli a děti skákaly a běhaly a těšily se domů.


Večer jsme se podívali na mou oblíbenou pohádku Tři oříšky pro Popelku. Po večeři děti netrpělivě vyhlížely z okna jestli někde neuvidí záři a neuslyší andělské zvonky.Cítila jsem jak se jejich malá srdíčka chvějí.Když konečně zaslechly  zvoneček a uviděly rozsvícený stromek  jejich radost nabyla obřích rozměrů. Zářící velké oči jakoby prosvěcovaly celý pokoj. Aninka  tleskaje vykřikovala :teda jo,teda jo a Jakoubek  se jal důležitého úkolu a rozdal dárečky. Poseděli jsem ještě u rozbalených dárečků,povídali si a vychutnávali si vzájemnou blízkost.


Když jsem se po půlnoci zachumlala do teplých peřin, měla jsem hřejivý pocit,že se nám  zase letos vydařily.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 413 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.