Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

KANČÍ S ŠÍPKOVOU OMÁČKOU

Autor: dasulka + 8/06 , 16.11.2007

KANČÍ KÝTA S ŠÍPKOVOU OMÁČKOU

4 plátky z kýty,
1hrnek slaniny na kostičky nakrájené,
celý pepř (cca 5kuliček), nové koření (3kuličky), 2 bobkové listy, cukr, sůl
1 hrnek červeného vína, 3 lžíce šípkové zavařeniny, 2 hrnky nakrájené koř. zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibule,
kůra a šťáva z citrónu, máslo a hladká mouka

POSTUP: Maso naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladu přes noc odležet. Na slanině orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno a kořenovou zeleninu, přidáme osolené plátky masa a orestujeme po obouch stranách, podlijeme a dusíme doměkka (při dušení podléváme zvěřinu červeným vínem). Když je maso hotové omáčku rozmixujeme, zahustíme řídkou jíškou, přidáme šípkouvou zavařeninu, citr. kůru a šťávu a podle chuti sůl a cukr a dobře provaříme.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1029 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.