Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
    

Patří do deníku

Co čte moje dítě....

Cestovala jsem s mladší pube (v létě 10 let) a ona si na cestu vzala 3 knihy. Ano, moje děti jsou velicí čtenáři. Ó, jak neobvyklé v dnešní době. Óóóó, jak chválihodné!!!!!

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 25.11.2007

Ve vlaku (jedeme cca 6 hodin) jsem zjistila, že já svou rozečtenou knihu nechala doma. :-((( A tak jsem nejprve asi dvě hodiny spala a pak si ze zoufalství půjčila jednu knihu od dcery. Myslela jsem, že se dobře pobavím, netuše, co mne čeká. Kniha se jmenovala "Mezi námi děvčaty" a dcera se při následné debatě zapřísahala, že ji nalezla v regále "Dívčí románky - od 11 let". Já se ale nestačila divit: Dívka - 19 let - maturuje. Moc se neučila, tak jde k matuře s obavami (jako ze života :o)) ) a její přítel ji doprovází. Potud v pohodě. Dívka - k vlastnímu překvapení - odmaturuje a pak jde s přítelem oslavovat. Následuje dosti realistický popis jejího vztahu k sexuálnímu životu, sex s přítelem ji nebaví a nevzrušuje... Jde s ním jen proto, aby mu udělala radost a sex přetrpí... Po návratu domů sdělí rodičům, že druhý den mají se spolužáky oslavu maturity a že se rozhodla jít na oslavu i přes to, že následující den jede skládat příjmačky (no, není to výchovné, ale ze života, že?).
Na mejdanu ji její přítel přistihne, když se líbá se spolužačkou. Je to spíše z recese, ale ji samotnou zaujme, jak ji to zrušuje. Přítel to neustojí a vrazí jí facku. Ona se sebere, z mejdanu prchne a v noci odjede na vesnici za kamarádem (bývalým spolužákem ze ZŠ). Rodičům sdělí SMS že na příjmačky nepojede a na vesnici jde na brigádu do sámošky. Tady se seznámí s lesbickou dívkou, se kterou má (docela podrobně popisované) první lesbické zkušenosti a po určité době vlastní vnitřní nejistoty si svou orientaci přiznává. Kamarád ze základky fetuje (a ona se ho snaží od toho odradit, vezme mu drogu a spláchne ji atd), ale nejde ji tu i její přítel, který se ji nejprve snaží převědčit po dobrém, aby se k němu vrátila a když se mu to nepovede, tak ji zbije a znásilní (opět dost realistický popis). Konec je o tom, že se s přítelkyní veřejně líbá a vede za ruku, neboť "přece nejsme prašivé, jsou nás 4 %"


Mimochodem - další z knih jsem si už nepůjčovala, ale obsah další knihy mi lehce nastínila dcera: kluk, opět maturant, se na zábavě vyspí s holkou (i když má stálou přítelkyni !) která mu po měsíci řekne, že je těhotná. On se snaží sehnat 3000 na interupci. Náhodou přijde do ředitelny školy v okamžiku, kdy tam nikdo není a trezor není zavřen. Ukradne tedy 3 tácy a dá je té dívce. Po pár měsících se doslechne, že nějaká dívka z té a té školy dělá občas to, že se vyspí s klukem a řekne mu, že je s ním těhule, aby jí on zaplatitl. Okamžitě se té holce ozve, aby jí řekl, že ji prokoukl, ale ona mezitím dávno spí (!) s jeho nejlepším kamarádem, kterému se on svěřil, co udělal. Tento nejlepší kamarád (!) s touto dívkou mu slíbí, že když nebude chtít vrátit ty 3 tácy, tak oni ho neudají, že kradl..... Na vyústění celého příběhu jsem se raději neptala.......


Já nevím, prosím vás - přijde vám tento obsah vhodný pro 10 leté dítě? Já bych to brala tak v 14 nebo 15.... Nebo jsem moc pruderní? Napište mi, prosím, váš názor. Vadí mi ta příjímaná promiskuita, násilí při sexu či realistické popisy (v té první knize je popisováno, jak přítelkyně hlavní hrdinku líbá na ústa, jazykem, na krk, na ňadra a postupuje níže...... až hlavní hrdinka poprvé v žvotě dosáhne upokojení).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 2134 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.