Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zdravé BIO vánoční cukroví VI.část

Autor: Dani,Šimon 08/05,Eliška 04/07 , 27.11.2007

Zázvorky


90 g BIO javorového sirupu, 60 g másla a trochu na vymazání, 125 g hladké pohankové mouky BIOHARMONIE, 2 kávové lžičky mletého zázvoru od Sluneční brány, ½ kávové lžičky jedlé sody, 1 polévková lžíce přírodního třtinového cukru BIOHARMONIE


 


V kastrůlku smícháme máslo a javorový sirup, necháme je pomalu rozpustit a poté dáme směs vychladnout. Do mísy prosejeme mouku, koření, jedlou sodu, vychladlý sirup s máslem a přidáme cukr. Z těsta vyválíme kuličky velikosti ořechu a dáme je dále od sebe na vymaštěný plech. Válečkem je trochu zploštíme. Pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C (plyn 4). Hotové zázvorky necháme před podáváním chvilku vychladnout.


 


Datlové bochánky


200 g pohankových vloček BIOHARMONIE, 125 g másla, 250 g datlí, 2 vejce, 5 lžic Biolinie medu květového, 1 vanilkový cukr, ½ kávové lžičky prášku do pečiva


 


Rozpuštěné máslo smícháme s pohankovými vločkami a necháme znovu ztuhnout. Datle vypeckujeme a nadrobno nakrájíme. Vajíčka rozmícháme s medem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme datle, vločky a dobře promícháme. Dvěma kávovými lžičkami tvoříme hrudky, které klademe na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.


 


Nepečené jahelné kuličky s mandlemi


200 g syrových jáhel BIOHARMONIE, ¾ litru jablečného moštu, špetka mořské soli, 100 g rozinek, 100 g oloupaných opražených mandlí, 250 g strouhaného kokosu, 4 lžíce sušeného ovesného nápoje, cca 10 lžic javorového sirupu např. z řady BIOLINIE.


 


Jáhly uvaříme se špetkou soli – pokud je uvaříme v jablečném moště, budou sladší a svěžejší. Po vychladnutí vmícháme rozinky, mandle, kokos, sušený nápoj a postupně přidáváme javorový sirup. Rukama zpracujeme těsto, je-li moc řídké, můžeme přisypat ještě kokos. Z těsta vytvarujeme kuličky a obalujeme je v kokosu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1176 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.