Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Výlety

Autor: Lucka Šeflová , 29.2.2008

Pohoří Troodos


Návštěva nejúrodnějšího a nejvyššího kyperského pohoří, horské vesničky, hrobky arcibiskupa Makaria III., prvního kyperského prezidenta. Kláštěr Kykkos, vinařské závody ve vesničce Lania.


Larnaka


Výlet do třetího největšího kyperského města, palmová promenáda, přístav jachet, kostel Sv. Lazara, Pieridisovo muzeum, malebné uličky, řemeslné dílny. Návštěva mešity Halla Teke Sultan, solného jezera, kostela Sv. Lazara a palmové promenády Finikudes.


Paphos


Po stopách Afrodity, vína a archeologických památek. Vinařské závody, ochutnávka vína. V Kuriu se navštěvuje divadlo a archeologické vykopávky lázní. Na závěr je malebné město Paphos a volno na občerstvení a nákupy.


Pro klienty z Limassolu. Paphos okouzlí každého. Přijeďte se o tom přesvědčit i Vy. Během dne uvidíte to nej…, co toto kouzelné městečko nabízí. Cestou do Paphosu navštívíte též vinařský závod, kde bude krátká degustace a staré město Kurium. V Paphosu navštívíte známé archeologické památky jako jsou mozaiky a Hrobky králů, volno bude na občerstvení, nákupy a občerstvení. Cestou zpět se dělá dle časových možností krátká zastávka u Afroditiny skály. Vstupné je již zahrnuto v ceně.


Oslí výlet a kyperská noc


Jedinečná příležitost prožít odpoledne mezi místními a okusit tradiční život, který zůstal ve zdejších vesničkách nedotčen. Navštěvuje se známá vesnice Lefkara. Ochutnáte domácí víno, sýr, pálenku, uvidíte, jak se lisuje olivový olej a též se projedete na oslících. Večeře je formou barbecue, nechybí folklórní hudba a tance.


Famagusta


Během dne návštěva královského města Salamis, uvidíte gymnázium, lázně z římského období, divadlo, klášter Sv. Barnabáše, centrum Famagusty, Othellovu věž a další památky. V severní části ostrova, po přechodu hranic, navštívíte opatství Bellapais, které bylo založeno mnichy z Jeruzaléma. Zdejší místo, svého času nejhonosnější klášter na ostrově, naskýtá úžasný výhled do krajiny. Další zastávka je v Kyrenii, dřívějším velmi známém rekreačním středisku s rybářským přístavem, který zdobí mohutná opevnění. Je zde též muzeum, kde je uchován vrak lodi ze 4. stol. př. n. l. i s nákladem, který loď převážela. Volno je na občerstvení, procházku nebo nákupy. Vstupné je již zahrnuto v ceně. Cestovní pas nebo OP s sebou.


Nikósie, Lefkara + Severní Kypr


Výlet do hlavního města, pomník svobody, benátské hradby, arcibiskupský palác, katedrála Sv. Jana, Laiki Jitonia. Zelená linie. Vesnička Lefkara – proslulá výšivkami a stříbrem.


Vodní svět v Ayia Napě


Svět vodních radovánek, bazénů, tobogánů, vodních skluzavek, místo zábavy a radosti. V areálu jsou návštěvníkům k dispozici skříňky na cennosti, převlékárny, restaurace, obchod i kavárna. Během dne probíhají různé soutěže a animační programy. Otevřeno je do 17:00 hodin.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1200 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.