Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rady od Claire o šestinedělí - Maminka

Autor: 12345 , 30.5.2004

MAMINKA:



Kojení: V nemocnici nás učili hlavně kojit v leže, na co jsem si zvykla a praktikuji v 90% i doma. Malej pěkně leží, je klidný a dobře saje. Bradavky preventivně 1x denně natírám Bepantenem, zatím jsem žádné problémy s popraskanými bradavkami neměla. Do podprsenky se mi jako vycpávky na unikající mléko osvědčili podušky od Chicco a to ty nejnovější - extra soft, které na rozdíl od jiných, neškrábaly, dobře sály a neujížděly z podprsenky ven.



Spodek:


Předek: Jelikož jsem po porodu byla trochu šitá, klasická poloha na toaletě při močení byla dost bolestivá. Na radu sester jsem na malou chodila do sprchy. Po 6 dnech stehy vypadly a bolesti byly mnohem menší.


První 4 dny jsem se nemohla dost dobře posadit a tak jsem seděla na dětském plovacím kruhu. Bylo to mnohem snesitelnější.



Zadek: S mým zadečkem to byla horší, než s předkem. Jelikož jsem již před těhotenstvím trpěla, jako každý druhý člověk, na hemeroidy, tyto potvůrky mi tlačením při porodu vyhřezli ven.


A to bylo velmi bolestivé. Na velkou jsem chodila s velkou námahou a byl to takový druhý malý porod. Na zmírnění bolestí jsem používala koupel v odvaru z dubové kůry, dále mazaní gelem z dubové kůry a zatlačování hemeroidů zpět do konečníku. Také po každé toaletě jsem si zadeček osprchovala.


Potíže se mnohem zlepšily tak za dva týdny po porodu, ale stále to není, co to bývávalo.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 579 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.