Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rady od Claire o šestinedělí - Maminka II+ mimísek

Autor: 12345 , 30.5.2004

Figura: S postavou po porodu jsem si lámala trochu hlavu, neboť jsem přibrala celých 20 kg! Hned po porodu jsem 10 kg shodila a během dvou týdnu šlo samo dolů i dalších 5 kg. V porodnici nám dali brožurku s cviky pro šestinedělky, popravdě řečeno, pravidelně jsem necvičila, ale cvičení doporučuji.


Vyhýbám se sladkým jídlům a laskominám a nejím už tolik, jako v těhotenství. Nyní, pár dnů před koncem 6 nedělí se již vlezu do všech svých kalhot, ale halenky jsou mi stále malé. S nalitými prsy nic nenadělám a ani nechci (-:


Ještě mi ale zůstalo trošku bříško. Na to pomůže právě to cvičení, budu se do toho muset dát poctivěji.





DĚŤÁTKO



Prdíky: O večerní kolice už se zmiňovaly na rodince stovky maminek, jedněm pomáhá teplá žínka na bříško, kroužení rukou na bříško, speciální odříhávací poloha, houpání atd. atd.


My jsme s prdíky problémy nijak zvlášť neměli. Pila jsem čaj pro kojící maminky a myslím, že měl na to blahotvorný vliv. Při návštěvě rodičů jsem si čaj nevzala a malý se kroutil jako žížalka. Druhý den jsem si ho utíkala koupit a opět byl vše bez problémů.



Pláč: Náš prcek byl vzorné miminko, po napití skoro hned usnul, takže jsem nemusela trávit mnoho času utišováním. Plakal, jen když mu něco chybělo a dalo se to snadno rozpoznat. Nejvíce křičel, když měl hlad. Už od mala jsem nepraktikovala metodu vytahování děťátka z postýlky při každém zaplakání. Od všech kamarádek ví, že si na to dítko rychle zvykne a mamka už to musí dělat stále. Raději jsem malého podrndala v postýlce a hned po příchodu s porodnice jsem ho začala učit na dudlík. Moc mu zpočátku nejel, ale po častém přikládání si na něj postupně zvyknul.


V porodnici nás strašili, že dudlíkem se zhorší technika kojení, ale nic se nestalo, malý saje stále stejně a dobře.


Dudlík je dobrý pomocník, je tady už pěkně dlouho a asi už tehdy věděli, k čemu je vynalezen (-:



Přebalování: Na přebalování jsem používala plenky od Pampers, jiné jsem ani nezkoušela, neboť to za mne zkusily již jiné maminky a dle referencí, Pampers jim vyhovoval nejlépe. Nemůžu si stěžovat, používám i ubrousky od stejné firmy a malý má stále růžový zadeček.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 578 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.