Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Všeobecné info

Autor: inishkea , 28.1.2009

http://iuro.awardspace.com/


http://www.vakciny.net/


http://ockovanie.org/



http://www.ferovanemocnice.cz/povinne-ockovani-27/casto-kladene-otazky.html



http://www.rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=157





Tie, ktoré súhlasíte s povinným očkovaním, ale tak, aby sa bral do úvahy stav dieťaťa. (nejdem dohľadávať, kto to tu povedal, myslím, že to bolo okolo strany 22). Bohužiaľ, je to protimluv. Povinné očkovanie totiž veľmi do úvahy stav dieťaťa neberie. Prečítajte si niečo o doporučeniach k očkovaniu napr. tu: http://mtoms.blogspot.com/search/label/o%C4%8Dkov%C3%A1n%C3%AD Komu sa to nechce čítať celé, vypichnem to najdoležitejšie: "Obecně nejčastější chybně interpretovanou kontraindikací očkování jsou průjem, lehký infekt HCD včetně otitidy ať s teplotou či bez teploty, současná antibiotická léčba, rekonvalescence po akutní nemoci či lehká až střední reakce na minulé očkování. Tato chybná rozhodnutí mohou vést k promarnění nejvhodnější doby k očkování nebo dokonce u váhajících rodičů k nižší proočkovanosti populace."

Bohužiaľ, nie je to výmysel jedného pediatra, to sú oficiálne doporučenia. Takže buď sa dá povedasť, že súhlasíte s kalendárom, ako je nastavený plus individuálny prístup, alebo súhlasíte s povinnosťou, čo može prakticky znamenať, že súhlsíte s tým, aby vám očkovali dieťa so zápalom stredného ucha a zvýšenou teplotou len preto, lebo "už ja čas".


jsem líná překládat :)
_________________


Dítě by nemělo být očkované při sebemenším náznaku onemocnění, ale ani pokud mu rostou zuby, prochází nějakým náročnějším vývojovým obdobím a ani tehdy, je-li nemocný jiný člen rodiny. A samozřejmě by se mělo po odeznění této situace chvíli vyčkat.


Můj ideální očkovací kalendář by byl: v jednom roce postupně naočkovat tetanus, záškrt a černý kašel (s tím si nejesem úplně jistá). Potom podle vývoje dítěte a prodělaných nemocech před nástupem do školy nebo těsně po něm naočkovat u dívky zarděnky a před pubertou u chlapce příušnice. V cca deseti letech bych naočkovala hepatitidu B. Ještě bych se možná rozmýšlela nad hepatitidou A před nástupem do školky nebo pokud bychom jeli na dovolenou do nějaké "špinavější" země.







Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1422 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.