Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Aditiva II. diskuze

Autor: inishkea , 28.1.2009







Tyty napsal:

a) Engerix B je sice vázán na hydroxid hlinitý a ne fosforečnan, jako v hexa, ale další přídatné látky jsou hydroxid hlinitý, chlorid sodný, dihydrát dihydrogenfosforečnanu
sodného, dihydrát fosforečnanu sodného, voda na injekci. Takže chemicky vzato to bude zřejmě stejné, jako v hexavakcíně, tj. vznikne fosforečnan hlinitý a chlorid sodný jako v hexa.... (Nebo v hexa reagují ty sloučeniny a vytvoří hydroxid hlinitý + zbytek...)



hydroxid hlinitý, chlorid sodný (NaCl - "kuchynská" soľ) sú aj v hexe. Či je Engerix chemicky vzato to isté ako hexa a ako to spolu reaguje si so svojimi znalosťami netrúfam tvrdiť. Ak o tom vieš viac, prosím, napíš.








Tyty napsal:

b) Přišlo mi zajímavé, že očkovací látka proti obrně, kterou navrhuješ místo hexa, je kromě ethanolu i v kombinaci s formaldehydem. Nevím o něm sice moc, kromě toho, že se do něj nakládají zdechliny, ale tuším, že to není nic, co tělo snadno vyloučí... Pak je tam i kyselina chlorovodíková, která je, tuším, sama o sobě dost toxická, ne?




rovnaký etanol je aj v hexe. Formaldehyd ma tam tiež nijako nenadchýna, ale zase - neviem jeho množstvo ani neviem nič o jeho posobení v organizme. Potom kyselina chlorovodíková (HCl) je tuším normálne v žalúdku, je to žieravina, ale o jej posobení v organizme mimo žalúdok nič neviem. Vo vakcíne nemusí byť, miesto nej tam može byť hydroxid sodný - NaOH. (Znovu, ak to vyhľadáš, a napíšeš, budem ti vďačná)








Tyty napsal:

Podívej, Žabko. Jak jsem psala, vím, že se provádí experimenty o vlivu hliníku na nervové choroby (i o vlivu fluoridových tablet, např.). Jenže někdy je lepší znát přídatnou látku a vědět, na co si dávat pozor, než raději zvolit několikanásobek přídatných látek, o kterých moc nevíme. Zvláště když se jedná celkově o tak nízká množství!




No, dalo by sa súhlasiť (až na ten prekliaty hliník!!), že keby sa v jeden deň napichali do dieťaťa Imovax Polio, Engerix B a Infanrix Hib, že to už asi radšej hexu. Lenže tieto tri vakcíny majú okrem mála hliníka tú výhodu, že sa dajú rozťahať a napichať v priebehu dlhšieho časového úseku a teda to nie je taká "bomba".


TYTY Žabko, také jsem už psala, že hliník není ideální. Jde ale o to, že žádná z těch přídatných látek není ideální (ok, řekněme, občas je tam chlorid sodný a voda, tak tam třeba jo Vychechtaný)...

Jestliže se bavíme o škodlivosti těchto látek v souvislosti s tím, že ne všichni jedinci je snadno vyloučí z těla, tak je pak jedno, jestli to miminku píchneš najednou nebo zvlášť. Jdeš s ním ale k lékaři do velmi infekčního prostředí, znovu a znovu riskuješ, že tentokrát má v sobě nějaký virus a/nebo se špatně vyspinkalo, tudíž zareaguje na vakcínu hůř, musí ho znovu píchat, znovu ho to bolí, zase pláče, protože nejdéle po 3. injekci u obvoďáka už ví, že návštěva obnáší "jisté riziko", takže se stresuje.... To jsou všechno neměřitelné věci, ale zaručeně také negativní pro zdraví děťátka i maminky. Proč to pro Tebe nehraje žádnou roli?
S rozloženým očkováním musíte přece nejméně 2x tak často k dětskému lékaři....

Mmch, já také psala do Glaxa kvůli tomu hliníku. Odpovědí byl jen odkaz na příbalový leták (dost mě to naštvalo, když je vlastně bráním, že jo - vyrábějí totiž i hexa)... Nebo jsi tam volala? Jak se Ti tedy podařilo získat tak podrobné info?

Ad Prevenar - nemyslela jsem to zle. Spíš že už jsi psala, že bys jím svoje děti neočkovala, pokud nepatří do tzv. rizikových skupin (s čím já, jak víš, nesouhlasím).
Ale s Tvým názorem k jeho aplikaci nyní nemůžu nesouhlasit Mrk


Zabka Najano, Tyty, o info o hliníku v Infanrixe Hib som požiadala aj dostala mailom. (presne - Infanrix Hib obsahuje 0,5mg hydroxidu hlinitého, čistú váhu hliníka som si vypočítala z relatívnych atómových hmotností)

Tyty, tak aby sme to teda rozsekli Veselý Pre teba je prijateľnejšie dať jednu vakcínu s viac antigénmi (proti viacerým chorobám), pre mňa je zase prijateľnejšie dávať očkovanie čo najrozloženejšie. V oboch prípadoch veríme, že dieťa sa lepšie vysporiada s prídatnými látkami vo vakcíne/nach. Píšem "veríme", pretože jednoznačné dokazy snáď ani neexistujú (nájdu sa pre a proti pre každú z variant), s trochou nadsádzky sa dá povedať, že celá filozofia očkovania je hodne založená na viere Vychechtaný

Najano, tiež mám pocit, že som to kdesi čítala, ale tuším to akurát stanovovalo dávku pre dospelého človeka, o dávke kojencom neviem nič


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1129 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.