Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

<<Následující článek(prohlížení deníku Egypt)

Letovisko Sharm El Sheikh

Autor: Lucka Šeflová , 28.3.2009

V dnešní době řadíme Sharm El Sheikh k jednomu z nejoblíbenějších a nejznámějších letovisek v Egyptě. Z kdysi malého rybářského městečka na jižním cípu Sinajského poloostrova se stala námořnická základna. Konaly se zde i mírové konference. Nesmíme zapomínat, že v šedesátých letech minulého století se mezi Egyptem a Izraelem odehrával konflikt o tuto oblast, což způsobilo rozvoj turismu spíše až od osmdesátých let, jelikož Sinajský poloostrov byl Egyptu navrácen až roku 1982. Většina ubytovacích zařízení byla postavena v devadesátých letech.


Potápění a šnorchlování


Sharm El Sheikh představuje doslova potápěčský ráj. Průzračné čisté moře, bohatý mořský život a korálové atoly lákají každoročně vysoký počet turistů. Potápění se zde můžete věnovat jen rekreačně v rámci výletů, nebo se i pod vedením kvalifikovaných lektorů naučit správné technice a užít si dovolenou mimo pláže i pod mořskou hladinou. Zavítat lze na četná místa vhodná k ponorům, některá jsou více frekventovaná, jiná zasvěcená pouze skalním vyznavačům. Potápět se můžete i v národním parku Ras Mohamed, kde se nacházejí světoznámé útesy Yolanda, podle potopené lodi, a Žraločí útesy. Neporušené korály a tisíce druhů ryb patří k velkým lákadlům. Ale i méně zdatní plavci mají možnost si s vodními brýlemi a šnorchlem vychutnat podmořské bohatství. Z pláží bývá volný vstup do vody, nebo se využívají lávky přes korály. Pamatujte tedy, že i pro běžné plavání je určitě lepší používat obuv do vody. Předejdete tak některým zbytečným poraněním a úrazům.


Sport a služby


Ovšem v tomto centru se jistě zalíbí i příznivcům sportu gentlemanů. Golfových hřišť se zde vyskytuje několik. Také tenisové kurty nejsou zvláštností. Nedaleko letoviska sídlí jachtařský klub. Na plážích můžete využít širokou nabídku vodních sportů od windsurfingu, přes plachtění až po vodní lyžování.


Naama Bay


Střediskem této oblasti je krásná zátoka Naama Bay, kolem níž je vysoká koncentrace luxusních hotelových komplexů. Ubytování naleznete také v rodinných penzionech. Pobřežní promenáda zve k večerním procházkám. Četné bary, restaurace, kavárny a diskotéky zpestří váš noční život. K nákupům slouží množství místních obchůdků.


Výlety


Ke tradičním výletům s historickou tématikou patří výstup na Mojžíšovu horu a návštěva kláštera svaté Kateřiny. Stále více oblíbenými jsou jeep-safari, velbloudí safari nebo výjezd do pouště Barevný kaňon. Pro milovníky vodního světa doporučujeme lodní výlety. Pořádají se plavby lodí s proskleným dnem, šnorchlovací i potápěčské akce a můžete zkusit vyjížďku ponorkou. Populární beduínské večeře byste si rovněž neměli nechat ujít. Romantickým povahám se zajisté zalíbí noční výlety na pozorování hvězd.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1042 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.