Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Moje příkrmy a co mi chutná

Autor: Lucka Šeflová , 31.3.2012

Je mi půl roku a zatím mám pořád nejraději mlíčko od mámy. 16.3.2012 (v pěti a půl měsících) jsem začala baštit večerní kašičku. Mamka mi kupuje Sinlac od Nestlé a moc mi chutná. 27.3.2012 jsem ochutnala první zeleninový příkrm mrkvičku. Nejprve jsem nevěděla, co si o ní myslet a tvářila jsem se všelijak, ale po chvilce jsem si celkem zvykla :-) Dva dny poté jsem ochutnala brokoličku. To už taková hitparáda nebyla a to jsem ještě netušila, že mě několik dní po té čeká brambora. Fuj, nic horšího jsem zatím nejedla. O jezení nemůže být ani slov. S mámou se o každé sousto doslova přetlačujeme. Já cpu bramboru z pusy ven, ona zase dovnitř. Po chvíli doufám, že zabere, když se budu jako dávit. To přece nemůžou myslet vážně. Taky jsem začala pít čajík z lahvičky. Musela jsem si zvyknout spíš na lahvičku. Z počátku jsem jí žužlala a myslela si, že je to dudlík :-) Asi za dva dny jsem ale už vypila 100 ml. Jsem šikulka :-)


Zeleninové příkrmy už ochutnávám asi dva týdny a už jsem si zvykla :-) I na brokolici a bramboru :-) Už baštím krásně všechno, co mi mamka vybere, i masíčko. Zatím jsem ochutnala kuřecí, vepřové, hovězí i skopové a jehněčí. Tak mi snad dobré baštění vydrží i dál.


15.4.2012 jsem ochutnala první ovocný příkrm - jablíčko. Už jsem ochutnala i hrušku a banán a zatím mi šmakuje všechno, tak snad mi to vydrží.


27.4.2012 jsem ochutnala svůj první rohlík. To je panečku bašta :-) Stejně tak mi chutnají kukuřičné křupky, které občas dlabu v kočárku. Jen jsem od nich vždycky hrozně olepená a nesnáším, když mě potom mamka čistí mokrým ubrouskem. Fuj :-(


15.9.2012 mi je dvanáct a půl měsíce a většinou chci ochutnat všechno, co vidím, že baští ostatní :-) Chutnají mi zeleninové polívčičky a taky jsem ochutnala své první omáčky. Večer před spaním jsem začala dostávat Nutrilon v lahvičce. Nejdřív jsem si musela na lahvičku trošku zvyknout, ale teď když ji vidím, tak křičím "me" a chci ji :-) V noci a ráno mám ještě mlíčko od mamky. Čajík už bumbám z lahvičky s brčkem. Dostala jsem ji jako dárek od jedné tety, tak jsme ji hned vyzkoušeli a ono to šlo :-)


17.11.2012 mi je třináct a půl měsíce zkouším papat sama. U jídla jsem totiž děsně zlobila a nevydržela jsem chvilku v klidu a tak jsem dostala lžičku do ruky. Zatím to spíš jen tak zkouším a občas to skončí tak, že baštím rukama :-) Hodně si vybírám, co budu zrovna baštit. V poslední době jsou nejoblíbenější polévky (vývary i třeba brokolicová nebo květáková), z ovoce baštím nejraději banány a chutná mi chleba s máslem a se šunkou. Taky jsem ochutnala svou první čokoládu a řeknu vám, že to je opravdu dobrůtka :-) A začala jsem pít obyčejnou vodu. Chutná mi víc, než čajíky a vypiju jí víc.


15.12.2012 - mi je čtrnáct a půl měsíce a už bumbám jen Nutrilon. Nakonec jsem se rozhodla úplně sama, že už nechci mlíčko od mamky a že dám přednost lahvičce. Žádné dlouhé odstavování se nekonalo. Až to je mamce trošku líto. Já jí ale udělám radost a budu za to v noci snad líp spát. V poslední době se budím už jen jednou. Momentálně baštím úplně nejraději bramborovou kaši se šunkou. To je panečku bašta :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1428 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.