Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jak na zácpu VII

Autor: cerven05 , 16.11.2004
---Ahoj,
taky jsem měla v těhotenství problémy se zácpou. Avšak ten správný jídelníček nezabíral vždy tak, jak měl. Ale když jsem zdravé jídlo spojila se 45 min denně s hopsáním na velkém nafukovacím balonu (k dostání ve zdravotnických potřebách), problém byl pryč


--Těhotenskou zácpu s velkým "Z" jsem měla první tři měsíce těhotenství. Moc mi pomohl lék( samozřejmě na doporučení mého gynekologa) o názvu LACTULOSA. Je ve formě sirupu, volně prodejná. Chutově není sice skvělá, ale zato pomáhá!!!!¨


---Denně jsem vypila tři šálky fenyklového čaje a po pár dnech to šlo jak po másle


--denně k snídani 2pol.lžíce pohanky nebo jáhel vařených ve vodě cca 10 minut/lépe více vody, která se pak scedí -tj.více než dvojnásobek -nepřilepí se ke dnu / nebo oves.vloček spařených vroucí vodou -nechat nabobtnat a změknout nejmíň 10min, přidat strouhané jablko i se slupkou,jemně strouh.mrkev,ev.skořici a bílý jogurt,rozinky, oříšky, klíčky ...atd. Nejlépe používat suroviny BIO - buď ve spec.obchodech nebo v BIO koutku např.Billy,Delvity aj.marketů. BIO produkty by neměly obsahovat škodlivé chemikálie z hnojiv aj.zemědělských škodlivin, které mohou poškodit plod v děloze. Navíc tím ,že jsou pěstované bez pomoci chemie, by měly obsahovat větší množství potřebných minerálů a vitamínů, kterých je naopak v chemicky ošetřovaných plodinách méně nebo tam vůbec nejsou.Nutný je dostatek tekutin !!! Ne černý čaj a káva či alkohol - ale pitná voda,nejlépe balená nechlorovaná,minerálky/pozor, máte-li zvýšený tlak!/, bylinné čaje -pozor-ne všechny byliny jsou vhodné v těhotenství, ev.málo slazené nápoje bez barviv a aditiv . Tekutin cca 2-3 litry denně,včetně polévek a mléka.


--Fíky, to je dobrý nápad. Fíky je lépe nepřevářet, ale překrojit, namočit je večer do skleničky s vodou, fíky ráno sníme a vodu vypijeme. Místo fíků můžeme použít i směs: Např. hrozinky, fíky, meruňky, švestky. Sušené ovoce činí organizmus vitálnější než převařené, mj. i obsahem aromatických látek a vitamínů.


--Nejvíc se mi asi osvědčily rady mé kamarádky, která je porodní asistentkou. Takže:
- ráno nalačno moka hrnek ovesných vloček namočených ve vodě / namáčí se večer/
- 3x denně jogurt activia
- 1/2 litru moštu denně / jablečny nebo zahradní Relax se osvědčil asi nejvíc/.
Každodenní procedura, která ovšem zabírala až tak po dvou týdnech pravidelného dodržování a navíc tak z 75%. Ve zbylých zabrala lactulósa / lze koupit běžně v lékárně/. Teprve v krajních případech jsem pak nasazovala čípek.


--Pij džus s černého rybízu. Mám vyzkoušené, že stačí půl litru ob den, abych zase neproseděla na WC celý den. Taky mi docela vyhovuje actimel, ale nejlepší je džus z černého rybízu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 796 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.