Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

3. část

Autor: cerven05 , 18.2.2005
Máte-li přítele Blížence, asi jste už zažili jeho běžný zvyk, který vám tak leze na nervy, že z něho jednou dostanete žaludeční vředy. Navrhne vám nějakou činnost, jako například zajít k němu do bytu (zřídkakdy má vlastní dům - to je příliš trvalé) nebo jít na starý film, který promítají společně s komedií (dvojitý program, pochopitelně), zahrát si minigolf nebo se stavit v baru na pár koktejlů Krvavá Mary. Jste unavení a na cestě domů. Poděkujete mu a omluvíte se. Blíženec vás neodbytně přesvědčuje. Obrátí na vás své andělsky modré (nebo zelené či hnědé) oči a zahalí vás svým šarmem. Mluví tak rychle a jeho úsměv je tak podmanivý, že po chvíli podlehnete. Půjdete s ním. Má několik pochůzek, takže vám řekne, že se s vámi asi za hodinu setká na rohu. To jste nečekali a začnete couvat, ale on zase použije svoji osvědčenou techniku a nakonec souhlasíte, že na něj počkáte. Je to pěkná otrava muset zabít hodinu času a navíc vás bolí nohy, ale vydržíte to a ve stanovený čas čekáte na rohu. On tam dorazí trochu zadýchaný s půlhodinovým zpožděním. Hádejte co? Rozmyslel si to. Je opravdu utahaný. Rozhodl se, že půjde domů spát - a roztočí to až zítra. Nevadí vám to, že ne? Jenom Blíženec se v takové chvíli vyhne ráně pěstí do brady. Ale podaří se mu to. Odpustíte mu, a co je opravdu směšné, příští den se s ním skutečně setkáte, jako kdybyste neměli všech pět pohromadě. Můžete vinit jedině sebe, že jste mu podlehli. Až vás příště zase nechá na holičkách, bude vám to patřit. Neměli jste se nechat obalamutit.

Červnoví lidé mají hluboce zakořeněnou potřebu zakrývat své pravé motivy. Stejně jako Ryby cítí nutkání chovat se způsobem, který zcela odporuje jejich skutečným přáním. Ovšem tato úžasná všestrannost a snadnost vyjadřování Blíženců z nich dělá výborné politiky, neřkuli experty na poli mezilidských vztahů. Blíženec ví, jak vás odvrátit od vašich nejpevnějších přesvědčení. Svým duševním karate vás zkroutí jako preclík, přinutí vás s ním souhlasit a ještě ho mít rád za to, co vám provádí. Pokud přesto nastanou problémy, instinktivně zná vaše slabiny a dovede jich pomocí bystrého myšlení i jazyka mistrně využít.

Zajímavá věc se týká Blížencovy schopnosti psát. Toto znamení totiž řídí psaný projev. Proto prakticky každý muž či žena narozená v Blížencích umí vykouzlit chytré fráze. Spousta z nich píše proslovy, reklamy, komentáře k dokumentárním filmům, hry a knihy. Z knih jsou to romány, učebnice, literatura faktu a životopisy, ovšem zřídkakdy vlastní. A je velmi vzácné objevit Blížence, který píše rád osobní dopisy. Typičtí Blíženci také neradi odepisují a donekonečna to odkládají. Na první pohled se to může zdát rozporné, ale důvod je jasný, když si uvědomíte jejich neochotu vyjádřit pevné stanovisko. Váhají zapsat svoje myšlenky, protože instinktivně vědí, že čemu věří dnes, tomu nemusí věřit zítra - a nechtějí se psanou formou k ničemu zavazovat. Jen málo Blíženců potřebuje varování právníků: "Řekněte to, ale nic nepište." S tímto obranným mechanismem se narodili. Překvapující počet autorů v tomto znamení používá pseudonym a dokonce i průměrný Blíženec si dřív či později najde důvod buď změnit jméno nebo aspoň používat přezdívku. Toto pravidlo je uplatňováno tak důsledně, že na něj můžete vsadit poslední pětník.

Skoro každý Blíženec ovládá víc než jeden jazyk a nejoblíbenějším je francouzština. Tito lidé prostě excelují se slovy, tak či onak. Dokážou prodat kostky ledu Eskymákovi nebo sny pesimistovi. Jestli se vám podaří je přistihnout při nějakém úskoku, změní téma tak rychle a nasměrují konverzaci jinam tak obratně, že místo nich skončíte na lopatkách vy. Někdy může tato tendence balamutit lidi vést k nečestnosti až kriminalitě, ale ne tak často, jak byste si mohli myslet. I když tento talent může občas Blížence svádět k životu opředenému lžemi a podvody, většina z nich je pro kriminální život příliš idealistická. Přesto je třeba přiznat, že Merkur je výtečně vybavil k úspěchu na tomto poli - a zvolí-li si takový život, jsou z nich nepřekonatelní podvodníci. Jsou manuálně tak zruční, že jako kapesní zloději, padělatelé šeků nebo bankovek jsou málokdy přistiženi

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1351 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.