Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Co pro první chvíle s miminkem I.

Autor: Amazonka 4D , 20.5.2005

Co připravit pro zimní  miminka:


 


 


body nebo trička - 8 ks (moc se mi osvědčily body, nehrnou se a přebalování není problém díky patentkům mezi packama, miminka neprostydnou)
- košilky (trika s dlouhým ruk.) – 4 )
- dupačky - 8 ks (jsem radši pro tento počet, pamatuju si to ublinkávání a byla jsem ráda, že jich mám dost na převlékání)
- kabátky – 2 ks,nebo radši teplé flísové mikiny
- svetříky – 2 ks,nebo tenké bavlněné mikiny
- ponožky – 2 ks tenké,2ks teplé
- kombinéza 1-2ks,nebo oteplená souprava


- pytel na spaní – 2ks (kvůli teplu bych volila nějaký lehčí, děti by se neměli přehřívat)
- zavinovačka – 2 ks
- čepička – 2 ks tenká bavlněná,2ks teplá
- rukavičky bez palečku - 2ks
- můj tip – TAK 5 KS OVERÁLKŮ NA SPANÍ,můžou být jako teplé spodní prádlo,místo      dupaček apod. a BODY S ROLÁČKEM z MOIRY od fi. www.babyfit.cz


 


K velikostem: hodně maminek říká, nekupovat velikost 50 – 56. Mě se osvědčilo mít od této velikosti polovinu výbavičky výše popsané, druhá polovina byla velikost o číslo až dvě větší. Ono asi hodně záleží na rodinných dispozicích, my s manželem jsme oba poměrně nevysocí, takže obříka neočekáváme, tudíž výbavičku pořizujeme stejně, jako jsem to udělala u mojí malé. Komu nevadí plandající dupačky a vypomůže si ponožkama přes ně…každopádně si myslím, že pár kousků menší velikosti na škodu není, oni ti mimísci jsou první dva měsíce ještě fakt drobečci:)

Koupání, přebalování a spaní

- vanička (popř. kyblík, někdo koupe rovnou ve velké vaně) radši obyčejná,ta anatomická je dost pro kočku.Malé mimi se tam dát nemůže,a větší už to nebaví.
- dětské mýdlo,mám osvědčené WELEDA,BUBCHEN,mycí olej od A-Derma
- osuška,takové to měkké froté 3 ks
- žínka 2 ks
- dětský olejíček,stačí oliv.olej z lékárny


- do koupele osvěd. Krémová koupel od WELEDY
- na opruzenou prdelku krém Rybilka,nebo od WELEDY


- kartáč na vlásky
- nůžtičky na nehty nebo kleštičky, já jsem radši volila kleštičky
- teploměr do vody nebo vlastní loket:)
- lehátko do vany (my jsme ho nepotřebovali a ani kupovat nebudeme, nejradši se někdo z nás s malou koupal (ve velké vaně) a v malé to šlo i bez něj:)
- hračky do vody(cca od 3 měsíců), největší úspěch mělo stejně blbnutí s pěnou…
- líh na pupíček
- látkové pleny cca 60 ks pokud nebudete používat plenky jednorázové(pokud ano,stačí 20 plen na utírání pusinek,k dr,pod hlavičku a pod.)

- v tom případě jsou třeba další věci: kyblík na namáčení plen, neagresivní prací prášek vhodný pro miminka (např. Lovela – mohu doporučit), igelitové kalhotky cca 5 ks, místo v bytě nebo na zahradě na sušení té spousty plenek, pohotovostní balík plenek jednorázových pro případ cestování, návštěvy lékaře atd.
- jednorázové pleny (pokud se rozhodnete pro tento způsob přebalování) , začněte nakupovat od nejmenších velikostí, stačí po balíku, uvidíte, až se miminko narodí, jak mu které sednou, sledujte diskuze na Rodině , kde si maminky radí, které značky jsou osvědčené a které nekupovat,
- další potřeby: - TETRA pleny 80x80cm,jsou jemnější než obyč. pleny,dávala jsem je do kočárku,do postýlky pod hlavičku,nebyla po nich odřená,stačí 3-4ks , podložka na přebalování, buď je součástí přebalovacího pultu, měla by být nepropustná, nebo si jí můžete dávat na postel, když budete miminko přebalovat, doporučuju nepokládat miminko rovnou na ní, dát pod něj ještě látkovou plenku, aby ho to nestudilo:) , dále mastičku na zadeček a vlhčící ubrousky,dobré jsou jednorázové přebalovaní podložky,vyplatí se k dr.,na cesty…


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1157 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.