Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Hlavní jídlo 3

Autor: Alexy a Mišel*30/07/05* , 19.1.2006

Sladká mňamka


V kojenecké vodě povaříme kousky mrkve, pár kuliček hrášku, trošku kukuřice a kousky jablíčka. Asi po deseti minutách prolisujeme hrášek a kukuřici přes sítko zpátky do nádoby v níž vaříme, vše rozmačkáme vidličkou na malé kousky a necháme ještě chvíli převařit.


Vodnická pochoutka


Kousky brambory, cukety a brokolice vaříme dohromady s hráškem (jen pár kuliček), asi po 7 minutách vybereme lžičkou hrášek, propasírujeme přes sítko zpět a přidáme lžíci rozmraženého špenátu a lžíci práškového mléka (Hamilon nebo jiné). Dalších 7 minut vaříme. Vypadá to jako chaluhy nebo vyplavenina z rybníka, ale děti to kupodivu jí :o)


Zeleninové pyré s kuřetem


Uvaříme 2 brambory, 1 mrkev, 1 růžičku květáku, 1 růžičku kapusty, kousek kuřecího masa. Přidáme rýži a vše rozmixujeme.


Zeleninové pyré s těstovinami


Uvaříme v nesolené vodě bezvaječné těstoviny, uvařené promícháme s nadrobno nakrájenou dušenou mrkví nebo brokolicí, přidáme lžičku slunečnicového oleje.


Barevný oves


Jablko, mrkev, ovesné vločky, anýz
Ovesné vločky namočíme do vody, jablíčko nakrájíme na malé kousky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vaříme dohromady v kojenecké vodě s trochou anýzu. Nemusíme doslazovat.
(od 8m)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 765 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.