Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

relaxační koutek (barevné proměny)

http://www.femina.cz/index.php?ID=4167&Preview=1

Autor: Zdenka +4 , 25.4.2007




Jen co se trochu ohřeje vzduch i zem, přesouváme se z těsných místností ven na balkony, otevřené lodžie, na terasy a zahrádky, abychom si tu dostatečně užili jarem vonící povětří a hladící sluneční paprsky. K pohodovému odpočinku patří pohodlné sezení… Pokud váš venkovní nábytek nepřečkal zimu ve zdraví, nevyhazujte ho, snadno a rychle ho můžete proměnit na nový. Naučíme vás vykouzlit ze starého haraburdí půvabné dekorace, poradíme jak oživit květinové zahrádky a jak snadno a rychle vytvořit relaxační koutek kdekoli si zamanete...


Vytvořte si na balkoně nebo na terase relaxační koutek!

Jak na to?
. Nábytek nejprve očistíme, smirkovým papírem nebo kovovým kartáčem zbavíme starého nátěru, odmastíme, umyjeme.
. Suchý předmět položíme do středu fólie (abychom barvou nepotřísnili okolí dekorovaného předmětu) a naneseme první vrstvu barvy (postupujeme podle návodu uvedeného na obalu spreje). Necháme dokonale zaschnout.
. Je-li třeba, naneseme druhou vrstvu barvy. Opět nechám
zaschnout.
. Nabarvený předmět můžete přelakovat transparentním lakem - výrobek pak budete snadněji udržovat čistý.



Na stolek postavte vázičky vyrobené z plechovek od zeleniny nabarvené stejným nebo doplňkovým odstínem a nad křesílko zavěste síť proti hmyzu ozdobenou textilními nebo plastovými květinami. Sezení můžete doplnit nádobami se vzrostlými stálezelenými nebo kvetoucími rostlinami.



SLAVNOST BAREV A KVĚTIN…

Patříte k milovnicím všeho zeleného? Máte plný byt či zimní zahradu „hrnkových“ a ve váze na stole stále čerstvou kytici řezaných kytiček? Je vaše zahrádka jedna velká voňavá a pestrobarevná plantáž?



Vyrobte si na své miláčky tak trochu jiné, dekorativní obaly…



Jak na to?

. různé plastové (nebo hliněné) nádoby a květináče nejprve očistěte – plastovou nádobu umyjte ve vodní lázni, do které přidáte prostředek na mytí nádobí, a nechte dokonale uschnout, nový hliněný květináč otřete suchým hadříkem, pokud pracujete se starším květináčem, na kterém jsou stopy vodního kamene, očistěte ho (obruste ho) smirkovým papírem.
. Čistou nádobu nastříkejte barvou ve spreji (pracujte podle návodu na obalu – barvu stříkejte z dostatečné vzdálenosti a nechte pořádně uschnout).
. Je-li třeba, naneste druhou vrstvu barvy. Po jejím zaschnutí můžete ještě nátěr zafixovat transparentním lakem stejné značky.
. Do nádoby dejte květiny.



Vytvořte si netradiční „ovocně-květinovou zahrádku“

Za pomoci vázacího drátku a barev lehce proměníte běžný kovový lustr v originální venkovní svícen. Stačí, když mezi jednotlivými rameny lustru natáhnete v několika řadách nad sebou drátek a pevně ho k ramenům přivážete. Vznikne miska, kterou můžete naplnit ovocem a kytičkami.



Něco pro chalupářky!

Možná máte na chalupě plnou půdu starého „haraburdí“. Podívejte se na ně jinýma očima… Třeba z nich můžete vykouzlit půvabné dekorace, které nádherně zapadnou do vesnického stylu, ve kterém je vaše víkendové stavení laděno.



Jarní a letně laděnou krásu s vámi krok za krokem tvořila Hana Saitzová


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 577 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.