Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Moje první příkrmy a co mi chutná

Autor: Lucka Šeflová , 20.10.2007

S příkrmy jsem se začal seznamovat od půl roku. Jako první jsem ochutnal mrkvičku (2.3.2007 - bylo mi půl roku + tři dny), která mi chutnala. Ještě víc jsem si ale zamiloval večerní kašičky - první jsem ochutnal rýžovou kaši s kukuřicí a byla to opravdu dobrota. 5.3.2007 mi maminka přidala k mrkvičce brambory a taky mi moc chutnaly. Od 18.3.2007 baštím i ovocné přesnídávky. Nejraději mám s jablíčkem a hruškou. Do sedmi měsíců jsem ochutnal i dětské sušenky od Nestlé, brokolici, a zeleninové přesnídávky s masem.


5.6.2007 (bylo mi devět měsíců) jsem ochutnal do té doby pro mě neznámou baštu, rohlík a rázem se stal mým hitem číslo jedna ještě spolu s kornoutkem od zmrzliny :-)


V deseti měsících jsem ochutnal také lázeňské oplatky, které mi chutnaly.


Svou první omáčku jsem ochutnal v jedenáctém měsíci a moc mi chutnala. Byla to rajská s knedlíkem. V tomto období mám taky slabost pro arašídové křupky. Dokázal bych jich sníst kvanta, a tak mi je mamka nahradila alespoň trochu zdravějšími kukuřičnými křupkami.


Do svých prvních narozenin jsem dával více méně přednost kupovaným přesnídávkám. Od roka ale nastal zlom a začal jsem krásně baštit i maminčiny výtvory.


Ve čtrnácti měsících mi nejvíc chutnaly kukuřičné křupky, dětská šunka, jogurty, kolínka a omáčky s knedlíky. Taky jsem poprvé ochutnal chleba s máslem a se šunkou.


Od patnácti měsíců baštím rád to, co vidím, že baští máma nebo táta :-) Taky jsem ochutnal čokoládu a mini tatranky. To je skutečná bašta :-), ale nedostávám ji moc často.


Do patnácti měsíců jsem sváděl boj s ovocem. Ovocné přesnídávky jsem jedl, ale jakmile mi máma chtěla dát jablíčko nebo třeba mandarinku, tak jsem byli s mámou hned na válečném tažení. Od patnácti měsíců jsem sice ovoce jedl, ale muselo být namixované, takže vlastně připomínalo přesnídávku. Díky tomu ale do mě máma dostane mandarinky, pomeranče, jablíčka, hrušky, banány i kiwi.


V sedmnácti měsících, když mi něco chutná, tak říkám "eje". Znamená to, že chci ještě :-)


V osmnácti měsících miluju kuličky Nesqvick, Bobíka a taky párky.


V devatenácti měsících jsem poprvé ochutnal hroznové víno. Rázem se stalo nejoblíbenějším mezi ovocem. Taky mám rád hrušky.


V jednadvaceti měsících začínám mít opravdu moc rád čokoládu a lízátka. Ochutnal jsem poprvé dětské šampíčko (na oslavě 3. narozenin kamaráda Déni). Miluju vajíčka. S menší přestávkou opět baštím jahody. Přímo se jimi cpu :-)


Ve třiadvaceti měsících baštím pěkně celá jablíčka (snad konečně skončil čas mixování a strouhání :-)


Ve dvou letech jsem fanatik na brambůrky. Jakmile jsou v mém dosahu, tak misku vymydlím, než byste řekli švec :-( Ze sladkostí miluju žvýkačky (naučila mě je žvýkat babička Lenka a taky táta :-( a lízátka, ale nepohrdnu ani čokoládou. Alespoň, že si rád čistím zoubky.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1415 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.