Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Má očkování

Autor: Lucka Šeflová , 28.9.2008

Očkování proti tuberkulóze - 1.9.2006 - byly mi čtyři dny a v porodnici mě poprvé v mém krátkém životě očkovali do ramínka proti tuberkulóze. V lednu 2007 jsem byl s maminkou na berounské poliklinice na Kalmetizaci, kde mi ramínko zkontrolovali a na štěstí bylo všechno v pořádku.


Očkování proti záškrtu, tetanu, dávivému kašli, hemofilovým infekcím a virové hepatitidě typu B (Hexavakcína) - očkuje se ve čtyřech dávkách do stehýnka, poprvé ve třech měsících - mě očkovali poprvé o měsíc později (28.12.2006), protože mě trápila rýma. Při očkování jsem brečel a zkazili mi tím náladu na zbytek dne :-( Druhou dávku jsem dostal 2.2.2007 a už jsem byl za hrdinu. Zabavil jsem se chrastítkem a než jsem stačil zaregistrovat, co se se mnou děje, tak bylo po všem. Už jsem prostě mazák :-) Třetí dávku jsem dostal přesně o měsíc později 2.3.2007 a byla stejně jako čtvrtá dávka (18.2.2008) v pohodě. 9.9.2011 jsme byli na 5 leté preventivní prohlídce a při té příležitosti mě čekalo přeočkování na záškrt, tetanus a dávivý kašel. Už jsem veliký kluk a opět jsem nebrečel. Paní doktorka nás upozornila, že místo v pichu můžu mít v následujících třech dnech zarudlé a v tom případě mi na to má mamka dát studený obklad. Třetí den jsem skutečně ruku trošku červenou měl a obklad pomohl. Jinak bylo vše v pořádku.


Očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (Priorix) - 6.12.2007 - i toto očkování jsem zvládl levou zadní a netrápily mě žádné vedlejší příznaky. Vůbec jsem nebrečel a krásně držel. Dostal jsem poprvé náplast se zvířátky a taky obrázek s méďou :-). 3.7.2008 mě čekalo přeočkování a i to jsem zvládl v pohodě. Opět jsem nebrečel a když bylo po všem, tak bych nejraději chtěl ještě včeličku do druhé ruky :-) (očkuje se do předloktí) Za to, že jsem byl takový hrdina, jsem dostal rovnou obrázky tři - s méďou, koníkem a taky s autem :-)


Očkování proti žloutence typu A (Havrix) - 8.10.2008 - opět jsem byl za hrdinu. Sice jsem dvakrát nadšený nebyl, ale vůbec jsem nebrečel. Sestřička mě tentokrát píchala do ruky. Opět jsem si odnesl tři obrázky (s autem, slonem a kocourem) - očkuje se ve dvou dávkách, takže mě čeká začátkem dubna přeočkování (toto očkování je nepovinné. Jedna dávka stojí přibližně 900 Kč a VZP na ni přispívá 500 Kč, Stačí, když si schováte paragon o zakoupení z lékárny a spolu s očkovacím průkazem si do pojišťovny zajdete. Na místě vám peníze vyplatí) - Přeočkování 6.4.2009 - vše proběhlo v pořádku, žádné negativní reakce. Chrání celoživotně.


Očkování proti meningokokovi (Menjugate) - 31.8.2009 - vše ok, žádné reakce. Píchá se do horní části ruky. Očkování mi bylo trošku nepříjemné, ale nebrečel jsem. Očkuje se v jedné dávce. Vakcína stojí asi 800 Kč. Chrání 7 - 10 let.


Očkování proti klíšťové encefalitidě (FSME-IMMUN) - 28.3.2014 - Očkuje se ve třech dávkách do horní části ruky. Jedna vakcína stála 750,-Kč a koupili jsme si ji přímo v ordinaci naší paní doktorky. Byli jsme upozorněni, že místo vpichu může trošku otéct, ale naštěstí to bylo v pohodě. 2. dávka mě čeká za měsíc a 3. dávka devět až dvanáct měsíců po té druhé. První dvě vakcíny ochrání již v následujícím období. Další vakcína ochrání asi na pět let, takže se doporučuje po tomto intervalu posilující očkování v další vakcíně.


Očkování proti tetanu, černému kašli a obrně - 29.8.2016 - Očkuje se v jedné dávce do ruky. Je plně hrazeno pojišťovnou a dostali jsme ji přímo v ordinaci naší paní doktorky. Vakcína chrání po dobu patnácti let, takže další by se měla dát ve 25 letech.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1500 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.