Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

pravda o léčbě IVF

Autor: ruzenka , 27.3.2003

Pravda o IVF léčbě


Kliniky pro léčbu neplodnosti vytvořily velký obchod během posledních desetiletí s každoročním nárůstem IVF 20%, avšak jejich technologie selhaly v uskutečnění.


Přestože první dítě ze zkumavky bylo narozeno v roce 1978, byly zde naděje, že skoro každý pár by mohl jednoho dne děti vlastní,avšak realita je vzdálena této představě.  Míra selhání  IVF může být v některých klinikách obrovská, ale páry pokračují v „utrácení“ malého bohatství hledajíce pomoc, protože v tom spatřují jedinou naději.


Průmysl IVF je umocněn fotografiemi krásných miminek držených pyšnými rodiči, a být bez dětí je natolik traumatické, pro mnohé, že skoro každá cena se zdá, že stojí za to zaplatit. A skutečně narození toužebně očekávaného dítěte je zázrak pro pár, který jinak vzdal veškerou naději kromě IVF. To je skutečně báječné.


Nicméně existují rostoucí obavy, že části IVF průmyslu dochází dech s nízkou úspěšností v některých centrech, vysokými náklady, vážnými vedlejšími účinky léků a špatnou regulací, například nucení žen“prodat“ jejich vajíčka pro léčbu zadarmo.


Tyto obavy jsou podpořeny zprávou IVFcentra pro bioetiku a veřejnou politiku, která byla publikována. Ta se týká debaty o úvahách o zdraví s alespoň jedním odborníkem na zdraví pro léčbu neplodnosti


Kritici tohoto rozhodnutí mohou být znovu nuceni přemýšlet. Konečně, jaký má smysl investovat nemalé prostředky do technik IVF, které stěží fungují? Samozřejmě odpověď je investovat do klinik, které dosahují nejlepších výsledků.


Neplodnost je běžná a vážná. Jeden ze šesti párů hledá pomoc kvůli bezdětnosti,a jeden z dvaceti nebude mít děti nikdy navzdory všemu, co může medicína nabídnout. Každopádně ovlivňuje emoční a fyzický život tisíců lidí každý rok, jejich sexuální život, působí napětí ve vztazích, vytváří pocit viny, ztrapnění a studu nebo nevhodnosti.


Nejběžnější příčinou neplodnosti u žen je zánětlivé onemocnění pánve (PID) , které zahrnuje jedno z pěti gynekologických přijetí.


Tato chronická a někdy tichá infekce je často způsobena přenesenými organismy jako gonorrhea nebo chlamydie , které mohou poškodit vejcovody. Další příčiny zahrnují infekci následkem potratu, porod nebo antikoncepční tělíska.


Dokonce pokud je poškození mírné, chirurgické poopravení je úspěchem, který je asi 10-20%. Alternativou je IVF, kde vaječníky jsou stimulovány a vajíčka odebírána pomocí endoskopu, pak oplodněna a pěstována a přenesena.


Taková léčba se odehrává asi 30 000 krát do roka v Británii o nákladech asi 2500 liber na každou. Průmysl má obrat 75 mil liber, ale statistika úspěchu je tak nízko, že pokud by to byl  jiný obor v medicíně, byly by pravděpodobně kliniky zavřeny.


Počty těhotných na IVF cyklus jsou 25% nebo více citovány Dr. Mercií Page, ředitelkou laboratoří Serono, které mají 80% trhu v lécích na neplodnost. Nicméně ona přiznává, že toto číslo je dosaženo pouze  „dobrými“ klinikami s ženami pod 40 let věku a muži s normální plodností. Tvrdí, že počty živě narozených jsou stejně dobré nebo lepší na cyklus jako přirozeně.

Obdobná tvrzení jsou činěna ostatními v tomto průmyslu, ale realita je,že více než 12,.7% léčebných cyklů ústí do porodu živého dítěte, jak  zjišťují tisíce párů na vlastní náklady. Ještě více deptající je fakt, že počty narozených na jednotlivé IVF cykly přes dobu půl roku se mohou lišit od 0% do 50% podle posledních zpráv Úřadu pro lidské oplodnění a embryologii (HFEA).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1635 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.