Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Tipy pro maminky
Co se nám osvědčilo a s čím jsme byli spokojeni v péči o našeho drobečka


[<<Předchozích 10] Články 1119 z 19 
 Dětské vitamíny multi-sanostolTipy pro maminky

Začali jsme je užívat v listopadu, protože Fíla nechtěl moc baštit ovoce, tak abychom ho nějak nahradili. Přesto jsme klasické ovoce i nadále zkoušeli a teď už ho krásně baštíme, i když rozmixované. Multi-sanostol je multivitamínový sirup s kalciem, který se může užívat pro děti od jednoho roku dvakrát denně jedna lžička. Sirup je slaďoučký, takže jsme s jeho užíváním neměli problém. Koupili jsme si ho na doporučení naší paní magistry v lékárně, která nám poradila, že pokud by ho nechtěl Fíla spolknout, že ho máme přidat do čaje. Multi-sanostol se používá jako prevence nedostatku vitamínů, ke zlepšení celkového stavu po prodělané nemoci, mohou ho používat i těhotné a kojící ženy. Neměl by se užívat déle jak tři měsíce. Myslím si, že je dobré užívat multi-sanostol v zimních měsících, kdy je větší riziko onemocnění.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 13.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Co na rýmuTipy pro maminky

1.) Nosní odsávačka na vysavač (viz samostatný článek)

2.) Nosní čistící sprej Physiomer baby od Goëmar (pro děti od 2 týdnů do 3 let - dělá si i pro starší). Je to vlastně mořská voda a používáme ji i preventivně jednou denně do každé nosní dírky.

3.) Zvlhčovač vzduchu (dá se nahradit mokrými plenami na topení a na postýlku)

4.) Vyvýšit postýlku (dali jsme pod matraci polštář - monitor dechu funguje i přes polštář)

5.) Eukalyptový aromaolej - na doporučení naší paní doktorky

6.) Chodit na čerstvý vzduch - pokud nemá prcek teplotu

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 12.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 BotičkyTipy pro maminky

Když jsme scháněli pro Filípka první botičky, tak to byla opravdu pořádná akce :-( Zkoušeli jsme to nejprve u Bati, kde bohužel zrovna v naší velikosti žádné první botičky neměli. Na doporučení kamarádky jsme dokonce vyrazili do Prahy, kde jsme taky nepořídili. Výhodou u Bati ale je, že vám tu zdarma vždycky nožičku přeměří. Nožičky by se prý měly nechávat přeměřovat každý měsíc a vždycky obě dvě. Každému prckovi rostou nožičky jinak. Zatímco někdo prý má jednu velikost i půl roku, tak jiný má zase každý měsíc větší botky. My jsme bohužel ten druhý případ. Noha roste Filípkovi poměrně rychle. U Bati jsme se ještě dozvěděli, že to při výběru botiček budeme mít ještě ztížené tím, že Fíla má široký nárt. Mívají to prý hlavně kluci, holčičky jen ve vyjímečných případech. Úplně náhodou jsem objevila botičky značky Santé. Prodávají je hlavně v lékárnách. Fílovi tyto botičky sedí naprosto bezvadně a nedáme na ně dopustit. Máme od Santé už třetí botičky a všechny byly super.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 23.11.2007| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nosní odsávačka na vysavačTipy pro maminky

Na odsávačku na rýmu, která se připevňuje na vysavač nedám dopustit. Než jsme si ji pořídili, tak jsme vystřídali nejprve tu s balónkem a po ní ještě hadičkovou, u které se rýma odsává pusou. Balónková je opravdu na nic. Hadičková špatná není, ale nikdy s ní rýmu nevytáhnu tak dobře jako vysavač. Pomocí vysavače je to rychlé a bezbolestné. Fíla to snáší naprosto v pohodě. Jedinou nevýhodou je, že v noci je vysavač poněkud hlučný. Divím se, že na nás ještě nepřišli zabouchat sousedé :-) Nosní odsávačka na vysavač se dá sehnat v lékárnách a na internetu.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tesco plenkyTipy pro maminky

Vyzkoušeli jsme plenky Pampers, Huggies a Tesco plenky. Přijdou nám kvalitou naprosto srovnatelné. Žádné nás nezklamaly. Fíla neměl nikdy opruzený zadeček ani jiné problémy. K Tesco plenkám jsme se dostali na doporučení známých a taky po přečtení kladných recenzí na internetu (kde jsme se mimo jiné dozvěděli, že Tesco plenky jsou vlastně přebalené plenky Helen Harper). Pozor ale! V Tescu prodávají dva druhy plenek. Poprvé jsme se spletli a koupili takové igelitové, které jsme stejně nepoužili. Ty, se kterými jsme spokojeni mají fialový obal a je na nich napsáno "unisex nappies". V současné době používáme velikost 4 (hmotnost 9-18 kg). Nenechte se odradit kritikami v televizi, že v Tesco plenkách někdo našel drát a podobně. Nám se nikdy nic podobného nestalo. Největší výhodou plenek je určitě cena. Balík, ve kterých je 56 ks (v menších velikostech jich je víc) nás přijde na 200 Kč (když jsou v akci a akce mívají v Tescu na tyto plenky opravdu často). Dobře se nám osvědčily i Tesco vlhčené ubrousky.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dětské příkrmy z DM drogerieTipy pro maminky

Dětské přesnídávky, kaše a čaje kupujeme v DM drogerii. Alespoň u nás v Berouně jsou nesrovnatelně levnější než v jiných obchodech. Na jednu masozeleninovou přesnídávku je rozdíl i 8 Kč. Navíc se tu dají sbírat body a za každých 15 bodů máte další 10%ní slevu z nákupu.  

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mastičky Leniens a RybilkaTipy pro maminky

K těmto mastičkám jsem se dostala na doporučení naší dětské paní doktorky. Ještě před porodem jsem si nakoupila spoustu krémů a olejíčků, které jsem nakonec vůbec nepoužila. Od malička jsem Fílovi mazala na celé tělíčko Leniensku a na zadeček při každém přebalování Rybilku. Obě mastičky kupuji v lékárnách a pokud budete mít od dětské paní doktorky recept, tak je budete mít zadarmo. Obě mají stejné balení - bílý malý kelímek. Abyste si je nepletli, tak je jednoduchá pomůcka. Mastička na zadeček smrdí po rybičkách a Lenienska je voňavá :-) Pokud se Fílovi udělali někde nějaké pupínky nebo flíčky, tak jsme je hned namazali Lenienskou a během krátké doby bylo zase všechno tak, jak má být. Moje kamarádka, která má kožní problémy nedá na tyto mastičky také dopustit. Vzpomínám si, že jsem jednou četla v nějakém časopisu rozhovor s herečkou Květou Fialovou, kde se jí ptali, co dělá pro to, že stále vypadá tak dobře. A ona odpověděla, že jediná kosmetika, kterou používá, je dětská mastička Leniens :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Prima odkazy pro těhotné a pro maminkyTipy pro maminky

http://www.hraveuceni.cz

www.rodina.cz

www.mladazena.cz

www.rodice.cz

www.mojedite.cz

www.vasedite.cz

www.uzlicek.cz

www.pampers.cz

www.mamaaja.cz

www.babyweb.cz

www.peceodite.cz

http://www.babyonline.cz/

Mateřské centrum Slunečnice v Berouně: http://www.mcslunecnice.cz/

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Plavky pro malé dětiTipy pro maminky

Osvědčily se nám plavky od švédské firmy Imse Vimse. Používáme je velice často a na štěstí jsme zatím nemuseli řešit žádnou vážnější nehodu :-) Plavky mají prodyšnou, nepromokavou podšívku, velmi pružné a měkké lemy kolem nožiček a v pase. Zapínají se na jednom boku na dva patentky. Dají se sehnat přes internet. Velikosti se určují podle váhy miminka. Materiál: 80% polyamid, 20% elastan. Sedí perfektně.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1119 z 19 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.