Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *CENTRA
Rady a doporučení nejen pro začínající


[<<Předchozích 10] Články 1118 z 18 
 Informace od Lukyny k Gynmed Olomouc,CAR Zlín a Reprofit Brno *CENTRA

Na doporučení Fiony(z podzimek) jsem se obědnala do Gynmedu v Olomouci.Byla jsem tam 24.4.u dr. Macháče.Byla jsem obědnaná na 11.15.Gynmed je strčený mezi městskou policii a hotel a tak jsme ho přehlédly a pokračovali dál ulicí asi 0,5km.Zavolala jsem Fio a díky ní o našla.Přišly jsme tam v 11.20 a z dr. se těsně minuly.Sestřička mám řekla, ať se vrátíme v 13.45.Zavolala jsem Fio a na chvilku ji navštívila.

V 13.35 jsem přišla zpět do Gynmedu(sama ,Libor šel doplatit parkovné na parkoviště).Dr. mne vzal brzo.Omlouval se, že už musel odejít a nemohl na nás počkat.Byl příjemný.Když jsem mu řekla, jak se u nás věci mají(že máme za sebou 3xIVF,6xIUI ,Jiříka z 3IVF a že problém je v horším spermiu)navrhl pro nás docela dobré řešení.Když jsme zkončily a zrovna přišel Libor,šel se sním dr.Macháč do čekárny pozdravit.Když Libor čekal v čekárně ,tak sestrička tam v rámci dobré nálady řekla pacientkám ,aby siLibora tak neprohlížely,že si tam bude připadat jak poručík Arazim z Četníků.:o)))

Na léky na IVF mám nárok 4x,(na procedůru IVF jen 3x) a tak zažádáme poj. o léky na 4 IVF.Ty pužijeme na stimulaci na nativní IVF(vyjdou nám na dvakrát).Takže 2DC pujdu na krev do CAR ve Zlíně(divné,co,vysvětlím za chvíly)a z dr.Chovancem (ze Zlína) zažádáme o léky.Jakmile budou schváleny,vyzvednu je ve Zlíně a emailem se domluvím s dr. Macháčem na další navštěvě.Když to pujde dobře,mohla bych už příští měsíc stimulovat.První KO a UTZ bude v OL. ,ale na další až do odběru vajíček budu chodit do Zlína.Na odběr vajíček a potom i na transfér pojedu do Reprofitu Brno(pěkněj guláš,co?)

Proč?Gynmed Olomouc,CAR Zlín a Reprofit Brno jsou propojeny.Měkteří dr.ordiují ve Zlíně i v Brně(dr.Rumpík,dr.Pilka) a například dr.Macháč ordinuje i Reprofitu Brno.KO ve Zlíně budou proto ,že mám Zlín blíž než Ol.Macháč to domluvil z mím dr. v CAR ve Zlíně Chovancem.

Ve FN Ol. mne dr.Dostál přemlouval ,aby jsme na nativní IVF použily darovanmé spermio,když je Liborovo horší(nechtěla jsem ,to už mužu jít na IUI a neplatit tolik peněz za IVF).Dr Macháč to vůbec nedoporučoval,že když je aspoň malá šamce má se využít a taky hlavně ,že Jirka je Liborův a mohl by dělat mezi dětmi rozdíly.Darované spermio bere až jako poslední šamci a to na IUI,protože mne prohlédl a funguji prý přímo ukázkově.Prý bude pacienkám doporučovat přibrat na mou váhu:o))

Proč tom nepíšu na diskusi?Trochu kvůly mému soukromí(na rodinu chodí i jedna holka od nás,docela dobrá drbna)

A taky proto,že si dr.Macháč nepřeje velkou publicitu.Měly by tam nával a nemohly by se nám dobře věnovat.Doporučovat je ale mohu(to je pro ně ta nejlepší reklama,spokojená pacientka).

Zde jsou jejich webové stránky a moc vás prosím o dikrétnost.Děkuji.Luky.

http://www.gynmed.cz/index.php?page=uvod

Více ...
Vložil: spravce* dne 28.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ISCARE*CENTRA

Iscare Praha

Větší centrum, občas máte pocit, že je to trošku jak na běžícím páse. Platí se "až" záloha na IVF - pokud se nepředpokládá ICSI tak 7.000,-, pokud se předpokládá tak 15.000,-. Při IUI jsem nic neplatila (až na doplatek na Utrogestan, ale to je všude stejné). Výhoda - mají svojí smluvní lékárnu, která je kousek a všechny jimi předepisované hormony má skladem. Takže je možné kdykoli schválené léky vyzvednou a není třeba další čekání.

Více ...
Vložil: spravce* dne 20.3.2003| 2 komentáře | Přidej komentář | Poslat mailem
 MEDA Praha*CENTRA

Meda Praha

Více ...
Vložil: spravce* dne 3.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PRONATAL*CENTRA

Pronatal Praha

Více ...
Vložil: spravce* dne 20.3.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 SANUS*CENTRA

Sanus Hradec Králové

- soukromé centrum nacházející se v Hradci Králové. Pro ty, kteří bydlí v Pardubicích a okolí, doporučuji pobočku Sanusu na poliklinice v Pardubicích. (je tu moc hodná a ochotná sestřička; lékaři se střídají, ale dá se vždy objednat k tomu svému oblíbenému). Na UZ, odběry krve, vyšetření aj. jsme jezdili sem,pouze na odběr a transfer do Hradce Králové.

V obou jsme byli spokojení - příjemné prostředí, ochotný personál, nikdy jsme dlouho nečekali.(toť naše zkušenosti).

 

Více ...
Vložil: spravce* dne 20.3.2003| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Slovensko - ISCARE *CENTRA

  • V Bratislave sú dve reprodukčné centrá - Centrum humánnej reprodukcie na Zochovej ulici  www.chr.sk, je to štátne centrum, platí sa iba doplatok na lieky a inak nič, ale vyšetrenie nie je načasované a napr. na jeden odber, prípadne ultrazvuk čakáte podľa toho koľko žien je pred vami, niekedy aj pol dňa :-(((,  a Iscare (súkromné zariadenie) www.iscare.sk, príjemné prostredie, objednávanie na čas, ale zas sa platí všetko okrem čiastky, ktorú hradí poisťovňa (ak idete na pokus čiastočne hradený). Čo sa týka centier na Slovensku, ich zoznam s adresami je http://mojweb.sk/katrinkatrin/moje_linky.htm#centrá SK
  • Skúsenosti mám z ISCARE, ale stimuláciu mi robí mimo centra dr. Hrúzik a samotný výkon robí tiež on, ale v ISCARE. Pri prvom pohovore zistia speriogram partnera, zistia aké vyšetrenia ste už absolvovali a ak máte všetky vyšetrenia a idete na IVF naplánujú cyklus. Moje skúsenosti, situáciu s rep. medicínou na Slovensku a postupy vyšetrení s mnohými linkami na súvisiace dokumnety vo svete som zhrnula na stránkach  http://mojweb.sk/katrinkatrin/ takže sa nebudem rozpisovať, sú tam aj ceny, ktoré som v tom čase platila. Pred samotným IVF sa v ISCARE platí záloha na obyčajné IVF 11000 a ICSI 25000, pričom sa po OPU dopláca prípadné mrazenie, predĺžená kultivácia a AH. Hradenie cyklu poisťovňou je 26075 SK, v súčasnosti sú to 2 až 3 cykly - pripravuje sa legislatívna zmena, zákon je už schválený vládou aj parlamentom, čaká sa len na podpis prezidenta. Viac a podrobnejšie na už spomínaných mojich stránkach.
  • Pre kočky z BA odporúčam lekáreň pri Avione na Americkom námestí, majú najmenšie doplatky na stimulačné lieky (napr. 12/2002 som na Gonal-F nedoplácala nič).
  • V Bratislave tiež funguje Občianske združenie Bocian, ktoré sa zaoberá pármi, ktoré by chceli, ale nejako to nejde... kontakt http://www.bocianoviny.sk/ je to milý manželský pár, spolupracujem s nimi, ak by ste mali nejaký konkrétny problém, ktorý sa týka špecificky Slovenska môžte ich kontaktovať, prípadne môžte kontaktovať aj mňa, keď budem vedieť, tak vám rada pomôžem. katrinkatrin@atlas.sk
Více ...
Vložil: Boni + Luky dne 24.3.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 UNICA Brno*CENTRA

Unica Brno

Více ...
Vložil: spravce* dne 3.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ÚSTAV PÉČE PRO MATKU A DÍTĚ*CENTRA
imunologické vyšetření

Je třeba se připravit na to, až se budete chtít objednat, že Vás objednají na termín až za cca 3 měsíce.

Na určený den si pozvou všechny páry na osmou hodinu a jde se dovnitř podle příchodu, proto je dobré tam být již na půl osmou. My jsme byli druhý pár a a odcházeli jsme v půl desáté.

Začíná se tedy přesně v osm, sestřičky si Vás pozvou oba dovnitř, kde si opíší z kartiček pojišťovny to co je zajímá, pak jen ženám vezmou krev a potom si pozvou jednoho manžela za druhým na ...., no však víte na co :)

Když tohle všechno máte za sebou, znovu si zvou oba páry najednou a následuje pohovor s lékařem. Jsou tam dva, lékař a lékařka a jsou opravdu fajn. Z Vás obou vytáhnou jaké jste měli nemoci v rodině, s čím se léčíte a proč se Vám nedaří miminko. Na závěr se Vás zeptá jestli si pro výsledky, které jsou za tři týdny, přijdete osobně, nebo Vám je můžou zaslat i domů, popř. ošetřujícímu lékaři.

Je nutné mít s sebou od ošetřujícího lékaře / např. z centra/ doporučení na imunologické vyšetření.

Toť asi vše, přeji všem jen samé negativní výsledky před pozitivním těhotenským testem.

Více ...
Vložil: spravce* dne 3.4.2003| 3 komentáře | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1118 z 18 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.