Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník - Recepty


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 63 [Dalších 33 >>] 
 Jogurtový dort-nepečený- Recepty

Jogurtový dort-nepečený

Suroviny:
Těsto:
5 vajíček,
120 g cukru - krupice,
130g hladké mouky,
4 lžíce oleje
Krém:
500 g bílého jogurtu,
100 g cukru moučky,
200 g ušlehané šlehačky,
20 g želatiny,
200 g ovoce (maliny, rybíz)

Postup přípravy:
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme olej. Dortovou formu si vymažeme a vysypeme moukou a hmotu do ní nalijeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Příprava jogurtového krému:
jogurt, cukr a na kousky pokrájené ovoce smícháme s ušlehanou smetanou, přidáme želatinu, kterou jsme si připravili dle návodu.
Hotový korpus necháme vychladnout a polijeme jogurtovým krémem. Necháme několik hodin ztuhnout v ledničce.
Potom dort vyjmeme a můžeme ozdobit kousky ovoce a šlehačkou

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nepečený ovocný dort s piškoty- Recepty

Nepečený ovocný dort s piškoty



Suroviny:

3 balíčky bílých kulatých piškotů (např. Opavia)
3 kelímky zakysané smetany
1 kelímek šlehačky
ovoce - meruňky, jahody, borůvky nebo kompot
4 vanilkové cukry

Postup přípravy:
Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Do dělené dortové formy rozložíme na dno celofán nebo alobal. Na dno klademe souvislou vrstvu piškotů, ovoce, a šlehačkového krému. Vrstvy střídáme, zakončíme piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu. Zatížíme a dáme do chladničky nejméně na dvě hodiny, nejlépe však přes noc piškoty. Podává se vyříznutý klínek.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nepečené jablečné dortíky s piškoty- Recepty

Nepečené jablečné dortíky s piškoty

Suroviny:

1 balíček piškotů
1 kg očištěných a nastrouhaných jablek
2 lžíce cukru krupice
2 balíčky vanilkového cukru
šťáva z jednoho citrónu
čerstvé šťavnaté sezónní ovoce (rybíz, případně kompoty)

Postup přípravy:
Připravíme tři misky jako na kompot. Očištěná a nastrouhaná jablka s cukrem podlijeme vodou a uvaříme tak, aby vzniklo řídké pyré. Vanilkové cukry rozmícháme ve 250 ml vody, vlijeme do jablkového pyré a povaříme do zhoustnutí. Dochutíme citrónovou šťávou.
Do připravených misek ukládáme vždy vrstvu piškotů, které zalijeme jablečnou hmotou, na kterou naskládáme ovoce. Postup opakujeme až je misky plná. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Hotové vyklopíme a ozdobíme kolečky z jablíčka nebo pomeranče a rybízem nebo ovocem, které je uvnitř. Například s plátkem jablíčka bez jádřince s okrajem vykrojeným vlnovitou formičkou

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nepečený tvarohový dort s piškoty- Recepty

Nepečený tvarohový dort s piškoty


Suroviny:

2 balíčky kulatých piškotů (např. Opavia)
500 g tvarohu
400 ml mléka
2 vejce
1 kostka tuku (Hera, Perla)
2 balíčky vanilkového cukru
200 g cukru moučky
4 lžíce rumu
10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce)
1 lžíce kakaa
různé ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy:
Želatinu namočíme na noc do 200 ml mléka. Druhý den přidáme 200 ml horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme první částí tvarohového krému. Nahoru rozložíme ovoce a zalijeme druhou částí krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme přidali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení ozdobíme šlehačkou.
Tip na zdobení před podáváním: Šlehačku pokapeme kašičkou z kakaa a trochy mléka a vidličkou vytvoříme mozaikový vzor.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkový dort s pudinkem a piškoty- Recepty

Jablkový dort s pudinkem a piškoty
recept je určen pro 4 osob(y)


Ingredience:
750 g jablek bez slupek a jádřinců,
2x 4 dl vody,
150 g cukru,
2 vanilkové pudinky,
šťáva ze 2 citrónů,
2 vanilko­vé cukry,
2 balíčky dětských piškotů.

Příprava:
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a podusíme (rozvaříme) ve 4 dl vody na kaši. Pudinky rozmícháme v dalších 4 dl vody, nalijeme do vařící jablečné kaše a povaříme ještě 2 mi­nuty. Poté stáhneme z ohně, přidáme citrónovou šťávu, va­nilkový cukr, vmícháme cukr (množství volíme podle slad­kostí jablek) a vše spolu zamícháme.

Do dortové formy vložíme alobal nebo igelit (např. ze sáč­ků) či celofán, naskládáme na dno piškoty, polijeme připravenou pudinkovou směsí s ja­blky, zase dáme piškotovou vrstvu, polijeme ji a pokračuje­me střídavě dále, končíme vrst­vou piškotů.

Dáme vychladit, vyklopíme, potřeme polevou a zdobíme šlehačkou.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkový dort s pudinkem a piškoty- Recepty

Jablkový dort s pudinkem a piškoty
kategorie: dorty

recept je určen pro 4 osob(y)


Ingredience:
750 g jablek bez slupek a jádřinců,
2x 4 dl vody,
150 g cukru,
2 vanilkové pudinky,
šťáva ze 2 citrónů,
2 vanilko­vé cukry,
2 balíčky dětských piškotů.

Příprava:
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a podusíme (rozvaříme) ve 4 dl vody na kaši. Pudinky rozmícháme v dalších 4 dl vody, nalijeme do vařící jablečné kaše a povaříme ještě 2 mi­nuty. Poté stáhneme z ohně, přidáme citrónovou šťávu, va­nilkový cukr, vmícháme cukr (množství volíme podle slad­kostí jablek) a vše spolu zamícháme.

Do dortové formy vložíme alobal nebo igelit (např. ze sáč­ků) či celofán, naskládáme na dno piškoty, polijeme připravenou pudinkovou směsí s ja­blky, zase dáme piškotovou vrstvu, polijeme ji a pokračuje­me střídavě dále, končíme vrst­vou piškotů.

Dáme vychladit, vyklopíme, potřeme polevou a zdobíme šlehačkou.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Charlotka z Ruska - nepečený krémový dort.- Recepty

Charlotka z Ruska - nepečený krémový dort.
kategorie: dorty

recept je určen pro 0 osob(y)


Ingredience:
40 dlouhých cukrářských piškotů
4 žloutky
80g cukru
5 želatinových lístků
250ml mléka
1 tobolka vanilky, nebo vanilkový cukr
8 lžic neušlehané šlehačky
8 lžic kyselé smetany
1 mandarinka (nebo slitá konzerva dílků mandarinek)

trochu šlehačky na ozdobu, chcete-li


Příprava:
Na dno formy na pružinu poskládat piškoty. Tam kde je nutné piškoty odžíznout, aby bylo celé dno pokryto. Našlehat žloutky s cukrem do světla a lehka. Namočit želatinu do studené vody (podle návodu na balení).

Rozkrojit tobolku vanilky a obrácenou hranou nože z ní seškrábnout semínka. Ty vložit do kastrolku s mlékem a zahřát ho. Potom pomalinku, za stálého míchání na nízké teplotě začít přidávat směs cukru se žloutky a míchat do krémova. Pozor, směs nesmí vařit! Vejce by se srazilo!

Sejmout kastrolek s ohně. Vyždímat vodu z želatiny a vmíchat ji ho krému v kastrolku. Nechat zchladnout. Našlehat šlehačku, přidat kyselou smetanu a pokračovat ve šlehání. Ušlehané lehce vmíchat do zchladlého krému.

Směsí rovnoměrně potřít piškoty na dně formy a začít kláct poškoty vertikálně podél stěny formy (osobně si jeden konec piškotů seříznu tak, aby byl rovný a dobře stál) a nakonec do středu vložit zbytek krému. Uhladit povrch, přikrýt průhlednou fólií a vložit do chladničky alespoň na 4 hodiny.

Přendat formu na servírovací mísu, sejmout okraj formy a ozdobit dort půlměsíčky mandarinky. Dort se na povrchu může ozdobit růžičkami ze šlehačky.

 

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 strouhaný koláč- Recepty

Strouhaný koláč

40 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 15 dkg mučkového cukru, 3 dkg kakaa, 2 lžíce mléka, 1 Hera

Těsto  rozdělit na 2 díly a dát do ledničky ztuhnout. Vymaštěný plech vysypeme, nastrouháme 1/2 těsta, na to přijde náplň

Náplň: 3-4 kostky tvarohu, rozinky, 3 žloutky, 30 dkg cukru, 1/4l mléka a 1 vanilkový puding (uvařit), ze 3 bílků sníh

Na náplň se nastrouhá další půlka těsta a peče se to asi 3/4 hodiny.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 30.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Domaci pribinacek- Recepty

Kopiruju z kvetnovek recept na domaci pribinacek. Tak snad bude chutnat.

 

Suroviny: 350 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 100g cukr krystal, 20g másla, 1 vanilkový puding, 600g měkkého tvarhu.

Ušleháme všechny suroviny, kromě tvarohu. Mělo by se to šlehat za tepla, aby to vřelo - nevím, jak to popsat, můj mixér to umí na 100stupňů 7 min. Nechte vychladit a přidejte tvaroh a zamýchejte. Může se přidat ovoce nebo džem.

Cena surovin: mléko - 5,60
vanilkový cukr 1,10
krystal cukr 2,20
máslo 2,40
vanilkový puding 2,70
tvaroh 31,-
Celkem 45,-

Cena v prodejní síti za týden 32´,- a doma 12,40
za měsíc 128,- dina 49,60
za deset měsíců 1280,- a doma 496,-

Více ...
Vložil: Modrobílá dne 7.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medovnik- Recepty

Kopiruju z jedne diskuse na rodine. Jeste jsem nezkousela delat, ale chystam se.

 

MEDOVNÍK

Ve vodní lázni zahříváme směs ze 2 vajec + 10 dkg smetolu + 15 dkg práškového cukru + 1 polévkové lžíce medu.Až je horká, tak jí přidáme do mísy, kde máme 40 dkg hladké mouky +1 kávovou lžičku sody. Vypracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na šest dílů.Z každého dílu vyválíme do kulata tenký plát těsta velký jako klasická dortová forma nebo větší poklička (lze to válet už na papíře).Pečeme na pečícím papíře po jednom na 150 stupňů asi 10 – 15 minut.Ještě teplý plát sundáme z papíru, přiložíme formu a nožem okrájíme.Kdybychom to nechali vystydnout, tak pláty ztvrdnou a při okrajování se nám zlomí.Ořezky nevyhazujeme, ale dáme je do igelitového sáčku.

Krém : ve vodní lázni (zaručeně se to nepřipálí) uvaříme na kaši půl litru mléka + 5 lžic polohrubé mouky + vanilka nebo van. cukr.Až je kaše hustá a horká odstavíme z lázně a zašleháme 20 dkg práškového cukru + 1 máslo.

Ořezky v sáčku přejedeme několikrát válečkem nebo naklepeme paličkou, abychom dostali malé drobečky.Pláty na střídačku promazáváme krémem, skončíme vrstvou krému.
Na krém nasypeme drobečky. Okraje dortu pomažeme krémem a rukou připlácáme :-)
drobky.

Vypadá to složitě, ale není. Budete potřebovat tak hodinku – nejvíc času zabere pečení plátů. Pokud máte víc plechů, jde to rychleji, ale pozor, abyste stíhaly ořezávat podle formy ještě teplé pláty.Do drobečků můžete přidat mleté ořechy.
Dort lze uchovávat v lednici skoro týden.
Dort je krásný v řezu – návštěva bude koukat.:-)

Více ...
Vložil: Modrobílá dne 31.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 63 [Dalších 33 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.