Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník PŘÍKRMY


[<<Předchozích 10] Články 1112 z 12 
 Hlavní jídlo PŘÍKRMY

Dušená mrkev

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, vaříme 10 minut (pro větší děti v páře). Rozmixujeme s trochou vody, pro větší děti rozmačkáme vidličkou. Můžeme přidat pár kapek olivového oleje (není nutné).

Bramborová kaše

Oškrabané brambory nakrájíme na plátky, přidáme malý plátek celeru a několik plátků petržele. Vaříme v kojenecké vodě s trochou mletého kmínu. Rozmixujeme s vodou nebo rozmačkáme vidličkou. Může přidat moka lžičku mléka, pokud jím přikrmujeme.

Zelenina s přílohou neboli Blivajzky

Nejdřív zvlášť uvaříme až tři druhy zeleniny doměkka (např. mrkev, petržel, cuketu, květák, brokolici, hrášek), pak to smícháme s bramborami nebo rýží, které předem uvaříme v neosolené vodě. Všechno rozmačkáme vidličkou (přepasírujeme přes sítko nebo jen nakrájíme na kousky - podle věku dítěte) a přidáme lžičku olivového oleje. Pro nejmenší naředíme trošku kojeneckou vodou a ještě krátce povaříme.
(od 6m)

Blivajzky s masem

Vše je stejné jako v předchozím receptu, akorát se jeden druh zeleniny nahradí masem (v neosolené vodě předem doměkka uvařené kuřecí, krůtí, králičí nebo hovězí maso nakrájené "na drobečky").
(od 7m, hovězí od 8,5m)

Blivajzky se žloutkem I.

Z vařeného vajíčka se vyloupne jen žloutek a nadrobí se do blivajzku (2 druhy zeleniny + příloha).
(od 7m)

Blivajzky se žloutkem II.

Předem připravenou zeleninu (uvařenou, rozmačkanou) dáme do vroucí vody, přidáme lžičku olivového oleje a nakonec rozmícháme čerstvý žloutek. I se žloutkem pak důkladně provaříme.
(od 7m)

Zeleninové pyré s brokolicí

Nakrájený brambor s kousky brokolice a mrkve vaříme asi deset minut v kojenecké vodě. Propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme, pro větší děti rozmačkáme vidličkou.
(od 6m)

Pyré ze zeleniny

Uvaříme brambory, podusíme mrkev, květák, brokolici, vše rozmixujeme.

Rýžové pyré se zeleninou

Zeleninu jemně nastrouháme a syrové smícháme s vařenou rýží. Vše prohřejeme v troubě.

Více ...
Vložil: Alexy a Mišel*30/07/05* dne 19.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 štěpánkova bašta - první příkrmová polívka od saunerky PŘÍKRMY

Polívečka pro miminko cca na dva dny - je toho dost,takže jsem už nedokojovala. Dvě brambory + dvě mrkve + třetinka petržele + asi rovná lžička celeru + 5 zrníček kmínu=uvařit,trochu slít vodu,rozmixovat,rozdělit na dvě dávky Postupně budu obměňovat:kousek květáku,brokolice,trošku hrášku,kedlubna,dýně Je to odhadem-záleží taky na velikosti zeleniny...

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 17.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1112 z 12 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.