Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ""Jak jsme adoptovali africké dítě
Loni na jaře jsme "adoptovali" africkou holčičku. Vím, že toto téma zajímá hodně lidí a dost se jich taky bojí udělat něco podobného, aby nenaletěli podvodníkům. Tady jsou naše zkušenosti.


 Články 14 z 4 
 Jak to začalo""Jak jsme adoptovali africké dítě

V únoru roku 2002 jsem v televizi viděla informaci o možné adopci afrických dětí. Myslím, že to bylo ve večerním zpravodajství, ale to už nevím určitě. Už jsem delší dobu uvažovala, že to není špatný nápad ( a okolí mi říkalo - jsi na mateřské, nemáš roupama co dělat, tak vymýšlíš blbosti). Začla jsem se pídit po detailech a zjistila jsem, že adopci u nás dělá jednak Arcidiecézní charita a jednak Humanistické hnutí. Vybrala jsem si Humanisty. Na stránkách www.adopceafrika.cz jsem si vybrala holčičku, která mi byla sympatická a napsala jsem mejlíka do Humanistického hnutí.

Humanistické hnutí "nabízí" k adopci děti z Keni (anglicky mluvící) a Guinei (francouzsky mluvící). Já se rozhodla pro děti z Keni, protože francouzsky neumím.

Mnou vybraná dívenka už byla "obsazená", ale byly mi nabídnuty další dvě dívky (mohla jsem si vybrat pohlaví, věk, zemi) z Keni. Já se rozhodla pro Sheillu.

Více ...
Vložil: madja dne 29.11.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sheilla""Jak jsme adoptovali africké dítě

Dostali jsme informace o Sheille:

Narodila se r. 1989, žije v Keni, ve městě Nairobi, ve čtvrti Ngando. Maminka je ročník 1968 a vypomáhá v bohatších rodinách. Tatínek se narodil r. 1965 a práci nemá. Naše Sheilla je prý velmi chytrá.

Další informace se týkaly toho, jak bude adopce technicky probíhat. Poslali jsme peníze na tři měsíce dopředu a dostali jsme "certifikát" - fotku Sheilly a potvrzení, kdo ji adoptoval. Podepsali jsme smlouvu, ve které jsme se zavázali k roční spolupráci.

 

 

Více ...
Vložil: madja dne 29.11.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 První dopis""Jak jsme adoptovali africké dítě

První dopis jsme dostali v květnu.

Sheilla psala poměrně dobrou angličtinou, ale obsahově jsme se moc nedozvěděli. Děkovala za to, že jsme jí poslali peníze (resp. ona peníze nedostala, ty jdou přímo škole, která zajistí pro dítě vše potřebné - oblečení, učebnice, sešity) a že může chodit do školy. Dozvěděli jsme se, že africké děti nás bílé považují za silné křestany, proto několikrát psala, at nám Bůh žehná.

Na začátku dopisu (a na začátku každého dalšího dopisu) se ptá, jak se máme, jestli taky tak dobře jako ona v Keni. A nikdy nezapomene napsat, že doufá, že ji budeme sponzorovat i nadále :o))

Je moc milá. První dopis končí slovy (cituji): I don´t have more to write to you, but only to thank for your kindness. May God bless you in your life. Yours faithfully, Sheilah Ijai

 

 

Více ...
Vložil: madja dne 29.11.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Škola""Jak jsme adoptovali africké dítě

Dostali jsme potvrzení ze školy, že Sheilla začala chodit do třídy P3. Později jsme dostali i první vysvědčení. Třídní učitel se vždy vyjadřuje k jednotlivým žákům a o Sheille napsal:

"She is hardworking girl in her class. Make improvement in weak subjects, especially English and Science".

Sheilla je v pořadí pátá z 38 dětí. Je šikulka. A jak dopadlo její vysvědčení?

Anglická gramatika - 30/50-fair, anglické čtení 42/50 - good, svahilská gramatika 40/50 - good, svahilské čtení 50/50 - very good, matematika 74/100 - good, vědy 70/100 - good, G.H.C. (nevím, co to je) 70/100 - good, C.R.E. (?) 80/100 - very good.

Více ...
Vložil: madja dne 29.11.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 14 z 4 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.