Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník 04. setkání 16. června 2007
Taneční seminář romského tance s Darinkou


 Články 14 z 4 
 Pozvánka04. setkání 16. června 2007

Setkání pořádá
Středisko náhradní rodinné péče,
projekt je spolufinancován ze sbírkového projektu Pomozte dětem.

 

 
 

Projekt Naše romské dítě

 

 
 
Komorní setkání pěstounských a adoptivních rodin s romskými dětmi
 
 
Sobota 16. června 2007  
 
 
Téma: Aven te khelel! Přijďte se naučit základy romského tance!  
 
 

Přátelské setkání tentokrát nejen v klubu, ale i v tělocvičně! Příležitost pro celou vaši rodinu (ano, i pro tatínky a batolata) seznámit se se základy tradičního romského tance. Vaše představy o tom, jak (ne)umíte tančit vůbec nehrají roli, nezáleží ani na věku či tělesných proporcích – v romském tanci je nejdůležitější radost z pohybu a ze života. Romský tanec není párový tím způsobem, jak jsme zvyklí, tančí každý sám za sebe a není tedy vůbec nutné přijít v páru.
 

Darina Raková, Romka, maminka dvou dětí, je zkušenou lektorkou tanečních hodin. Připravila pro nás seminář základů romského tance tak, aby se ho mohly zúčastnit celé rodiny včetně dětí i samotné maminky, které si přišly odpočinout od každodenního shonu. Po dopoledním úvodu do základních tanečních pohybů se je naučíme spojit v tanci na skutečnou hudbu. Darinka si pro nás připravila jednoduché, ale působivé taneční sestavy, které lze s obměnami využít na většinu tanečních romských písní, což dá i nám možnost stát se hvězdami romských festivalů :-)

 
 
Pro děti, které nevydrží tančit celou dobu, je připravena vybavená herna a naši zkušení lektoři.
 
 
Program setkání:

 

09:00 – 10:00prezence a úvodník od Margitky Gelbart
10:00 – 12:00I. blok
taneční rytmy a prvky v romském tanci
12:00 - 14:00oběd
14:00 - 16:00II. blok
základních prvků v tanci
 
 

Co s sebou?
Dostatek tekutin - nejlépe bezbublinková voda v láhvi, dlouhá, ne úzká sukně, velký šátek. Můžete tančit bosi, v neklouzavých ponožkách nebo v obuvi s měkkou podrážkou.

Během dvouhodinové polední pauzy můžete využít některou z blízkých restaurací, poobědvat je možno i v klubové místosti (konvice, mikrovlnka, stolky), která je nám po celý den k dispozici.

Po skončení je možno využít bazénu v budově – plavky s sebou (www.scymca.cz).

 
 
Účastnický poplatek
(uhradíte na místě):
dospělí 100,- Kč
děti od 15 let 50,- Kč
mladší děti zdarma
 
Místo konání:
 

MC YMCA, Na Poříčí 12, Praha 1
 

Vlak/bus/MHD: z Masarykova nádraží cca 300m, z aut.nádr. Florenc cca 700m, jinak metrem B do stanice Náměstí republiky (pozor, výluka tramvají kvůli uzávěře Štefánikova mostu!)

Autem: chcete-li dojet autem až na místo, je možno využít placeného parkoviště v OD Kotva, v ulicích centra je parkování téměř nemožné

 
 
 
Své přihlášky prosím zasílejte ihned:

 
 
V přihlášce prosím uveďte kontakty na Vás, počet dospělých a jména a věk dětí.

Více ...
Vložil: Romčátka dne 9.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zpráva ze setkání rodin: tanec04. setkání 16. června 2007
Dne 16. června 2007 pořádalo Středisko náhradní rodinné péče v rámci projektu Naše romské dítě další ze setkání pěstounských a osvojitelských rodin, které vychovávají romské děti.

Dne 16. června 2007 pořádalo Středisko náhradní rodinné péče v rámci projektu Naše romské dítě další ze setkání pěstounských a osvojitelských rodin, které vychovávají romské děti. Sešly se tentokrát zejména maminky s dětmi. Naším hostem totiž byla paní Darina Raková, romská maminka dvou dětí a profesionální lektorka tance. Připravila pro zúčastněné celodenní seminář romských tanců. V dopoledním bloku jsme se naučili základní prvky práce s tělem i s doplňky (sukně, šátek). V odpoledním jsme si vyzkoušeli různé styly tance – tradiční čardáš, balkánské kolové tance i moderní prvky, se kterými se setkáme na současných romských zábavách. Výuky se zúčastnily nejen maminky a jejich dcery, ale i docela maličké děti, které zaujalo všeobecné nadšení pro věc, a daly mu přednost před hraním ve vedlejší herně. Paní lektorka toto náročné prostředí zvládla na výbornou, všichni si seminář užili a ze zpětné vazby od účastnic vyplývá, že by si rády podobný program v budoucnu zopakovaly. Mnohé pražské maminky se pak zajímaly, zda paní Raková pořádá i pravidelné kurzy romského tance, kam by se mohly přihlásit. Učaroval jim nejen profesionální přístup, ale také vstřícné a milé chování paní lektorky. I ty, které snad přijížděly s pochybnostmi o svých schopnostech, se vracely domů s pocitem, že tančit je přece tak snadné! Velmi tímto děkujeme Darince za skvěle a profesionálně odvedenou práci a těšíme se, že se v blízké budoucnosti domluvíme na dalším podobném setkání. Za Středisko náhradní rodinné péče Mgr. Martina Vančáková Koordinátorka projektu Naše romské dítě

Více ...
Vložil: Romčátka dne 17.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tančení s Darinkou04. setkání 16. června 2007
Loňský taneční seminář romských tanců byl podle všeho velmi úspěšný. Pro ženy, dívky i maminky s dětmi připravila Darinka nové kurzy!!

 

Klub Slunečnice
Praha 1, Maiselova 7 - u stanice metra Hradčanská
http://www.klub-slunecnice.cz

  • Gypsy tance pro dívky ve věku od 8 let - moderní a dynamické tance s prvky španělského flamenga a arabského folkloru - vhodné pro dívky,které rády tančí na rytmickou a temperamentní hudbu - tančíme v dlouhé sukni, šátku (může být i penízkový šátek)

 

  • Gypsy tance pro maminky s dětmi - souhrn tradičních,lidových a moderních romských tanců - skupinové tančení pro maminky a děti vedené zábavnou formou, skládající se z jednotlivých kroků, rytmického vytleskávání,luskání prsty, vydupáváním rytmu a radosti z pohybu - pro tanec je vhodná dlouhá sukně

 

Studio Fantazie

Praha 6, Velvarská 9
http://studio-fantazie.cz/onas.htm

  • Každé úterý 10:45 - 11:45 břišní tanec pro začátečnice, i maminky s dětmi, 29.1. proběhne ukázková hodina zdarma. S Sebou: pohodlné kalhoty a tričko, které nezakrývá boky, taneční "piškoty" (nejsou nutné), šátek přes boky
Více ...
Vložil: Romčátka dne 24.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Romské tance tentokrát s Renou04. setkání 16. června 2007
Další vynikající lektorka romských tanců Vás zve na své hodiny

Milé ženy a dívky a hlavně maminky s dětmi,

které nemá kdo pohlídat a chtěly by tančit...... v úterý 29.1. od 13.30 - 14.30 otevírám kurz Cikánských tanců ve studiu Zambra, kde bude zajištěno hlídání pro Vaše ratolesti. Počet dětí je samozřejmě omezen (momentálně máme 2), tak se zkuste rozhodnout co nejrychleji.... není podmínkou samozřejmě, že musíte být maminkou..... tanečnic se tam vejde více! Jinak, hlídat děti v Zambře bude starší, ale vitální paní Jiřina.
Programem tohoto kurzu bude nejen technika a kroky, ale především choreografie Roman Fusion.

Odlétám teď na pár dnů do N.Y., takže pokud nebudu náhodou regovat na vaše emaily, prostě přijdte v úterý na místo.

Těší se na Vás Rena
--
Rena Milgrom
www.zambra.cz
www.openfield.cz
608 435 999

Více ...
Vložil: Romčátka dne 24.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 14 z 4 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.