Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník * Rady
Užitečné rady a zkušenosti


 Články 110 z 57 [Dalších 47 >>] 
 Hlen a ovulace* Rady

Zkopírovala jsem z diskuze, co napsala Jája.

Nejplodnější hlen jsem popsala taky níže - vodopád. Ten bílek musí být max. tažený, nesmí s trhat. Takže pohledem na slipovku to nepoznáš. Buď jukneš na toaleťák, nebo zkusíš~:-D. A může být několikrát v plodném období. Tělo se na ovu různě připravuje a "spustí" ji v nejvhodnější dobu. V podstatě ale graduje i hlen - od ničeho (sucha), přes bílý netažný - průhledný netažný - průhledný tažný málo (vlhko) - průhledný tažný hodně (vlhko až mokro) - přes nic (mokro)!!! zde bývá ovu!!! - pak může být ještě pár dnů tažný průhledný, ale je ho méně, až zhoustne a vymizí. Objevuje se pak ještě pár dnů před MS, jako bílý tažný. Vše tohle je u zdravé ženy. Nejplodnější hlen je tzv. waterfall - vodopád. Následuje po "bílku", u kterého se zvyšuje množství. Ten nejplodnější hlen ani nepozoruješ, protože odchází s močí - tak moc je naředěný, aby spermije měla ideální cestu. Pozoruješ jen pocit mokra.

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 15.3.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 návod na kalendář od Jity* Rady

Holky,ted jsme to psala na jinou diskusi, tak dám i sem, třeba se někomu bude hodit:-), pokud byste si chtěly udělat kalendář samy, tak třeba tohle:
tenhle je moc hezký - na celý rok A4 - použila jsem jako první stranu mého http://www.digiscrapdepot.com/freebies/quickpage/callendar-2009-pst-designs-one-page12-months-a3-high-quality/1040192.aspx

a ještě tady - na jednu fotku a na celý rok http://www.digiscrapdepot.com/freebies/quickpage/bookmark-calendar-2009/1040908.aspx

http://www.digiscrapdepot.com/freebies/quickpage/calendar-2009/1045276.aspx

a na jednotlivé měsíce
tady je zdarma český http://gabiks-scrapbook.blogspot.com/2008/10/waterlo-project-kalende-calendars-2009.html - na mě docela přeplácaný, ale taky jde
nebo
http://www.digiscrapdepot.com/freebies/quickpage/english-calendar-qp/1045467.aspx
nebo
http://nasza-scraplandia-freebies.blogspot.com/2008/10/kalendarz-2009-by-basiasz.html

a tyhle se platí, ale není to tak drahý a jsou krásný
http://gabiks-scrapbook.blogspot.com/2008/09/pst-design-kalende-calendars-2009.html
nebo
http://natalidesign.blogspot.com/2008/09/and-i-would-like-to-introduce-my-newest.html

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 11.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dieta při dětském průjmu + recepty* Rady

http://www.vseprozdravi.cz/diety/diety-pri-detskem-prujmu.html

Více ...
Vložil: Leontýnka+3 dne 22.8.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kontryhel* Rady

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 13.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Wobenzym - Příprava k těhotenství u opakovaně potrácejících žen I. část* Rady

Příprava k těhotenství u opakovaně potrácejících žen

V. M. Sidelnikova a spolupracovníci, Výzkumné centrum porodnictví, gynekologie a perinatologie, Moskva

Na základě schopnosti enzymových preparátů upravovat reologické vlastnosti krve, normalizovat hemokoagulační parametry, působit fibrinolyticky a eliminovat z organismu shluky imunitních komplexů jsme se rozhodli zařadit systémovou enzymoterapii do prevence a léčby habituálního potrácení žen s chronickou virovou infekcí a s účastí autoimunitních mechanismů.
Provedli jsme studii, do níž bylo zahrnuto 40 netěhotných pacientek, které vyhovovaly následujícím kritériím:

  • Dva a více samovolných potratů za sebou v anamnéze
  • Věk do 35 let
  • Normální karyotyp u obou partnerů
  • Nepřítomnost anatomických defektů pohlavních orgánů
  • Přítomnost autoimunitních reakcí (lupusové antikoagulans LA a/nebo protilátky proti choriovému gonadotropinu HCG)
  • Výskyt perzistující smíšené virové infekce (cytomegaloviry, herpes simplex viry, různé kmeny entrovirů).

Všechny ženy dostávaly v rámci přípravě na těhotenství Wobenzym po dobu jednoho měsíce (dva týdny po 5 dražé třikrát denně a dva týdny po 3 dražé třikrát denně). Během studie (na začátku příjmu Wobenzymu, po dobu, kdy přijímaly preparát, a dva týdny po skončení příjmu preparátu, procházely pacientky těmito vyšetřeními:

  1. Určení parametrů imunitního a interferonového systému.
  2. Sledování systému hemostázy (koncentrace fibrinogenu, tromboelastinu, agregace trombocytů).
  3. Určení protilátek proti virům v buňkách močové trubice a v epitelových buňkách močového sedimentu (CMV a HSV).
  4. Určení protilátek třídy IgG a IgM proti CMV a HSV v krvi.

U všech pacientek byly před léčbou v různém stupni vyjádřeny autoimunitní reakce: pouze LA se vyskytlo u 9 % pacientek, LA + anti-HCG u 91 % pacientek (v případě LA byly reakce v 64 % silně pozitivní a v 44% slabě pozitivní, v případě anti-HCG byly titry v 59 % vysoké a v 41 % nízké).

U 70 % pacientek byla před léčbou prokázána aktivace perzistující smíšené virové infekce, jež se projevovala výskytem specifických protilátek proti virům v buňkách epitelu močové trubice a v buňkách močového sedimentu a dále výskytem specifických protivirových protilátek třídy IgM v krvi (anti-CMV a anti-HSV). U 30 % pacientek byla chronická smíšená virová infekce v stádiu remise.

U všech pacientek byly před zahájením léčby zjištěny poruchy v parametrech imunitního a interferonového systému (zvýšení procentuálního zastoupení NK buněk, snížení CD4+ T buněk a poměru CD4+/CD8+ buněk, výrazné zvýšení titrů sérového interferonu a snížení produkce IFN a a g v odpovědi na různé induktory). Po ukončení kúry Wobenzymu došlo u zhruba 80 % pacientek k signifikantnímu snížení aktivity LA (přechod od silně pozitivní reakce ke slabě pozitivní; od slabě pozitivní reakce k negativní reakci). To dovolilo snížit dávky glukokortikoidních preparátů. Změny stupně aktivity autoimunitních reakcí k HCG nebyly naproti tomu jednoznačné: v 7% případů došlo snížení aktivity (přechod od silně pozitivní reakce ke slabě pozitivní; ve 3 % ke zvýšení aktivity (přechod od slabě pozitivní k silně pozitivní reakci; v 90 % nedošlo ke změně). Z toho vyplývá, že měsíční příjem Wobenzymu protilátky proti HCG neovlivnil.

U 47 % pacientek s aktivací chronické infekce se smíšenou virovou etiologií přešel zánětlivý proces v průběhu podávání Wobenzymu do stádia remise: vymizely protilátky proti virům v buňkách močové trubice a v močovém sedimentu i protilátky třídy IgM v krvi, a došlo k normalizaci dalších ukazatelů imunitního a interferonového systému.U ostatních pacientek se projevila tendence k normalizaci výše uvedených ukazatelů, ale k dosažení plného efektu nedošlo; proto jim byla přidána kúra standardní protivirové terapie chemickými preparáty, vakcíny a přírodní induktory interferonu.

U 12 z 32 pacientek (v 37,5 %) byl zjištěn kladný vliv Wobenzymu jak na aktivitu LA, tak na virovou infekci. Na základě zmíněných poznatků se dá předpokládat, že aktivita LA u těchto pacientek mohla být svázána s aktivitou virového procesu. U 8 z těchto 12 pacientek těhotenství skončilo porodem zdravého donošeného dítěte; u 4 těhotenství trvá.

Z uvedených výsledků je zřejmé, že Wobenzym má významný pozitivní vliv na pacientky se samovolnými opakovanými potraty v anamnéze, u kterých byla zjištěna pozitivita LA a chronická smíšená virová infekce. Snížení aktivity LA Wobenzymem dovoluje navíc snížit dávku glukokortikoidů, čímž jsou minimalizovány vedlejší účinky jejich podávání (m.j. aktivace latentní infekce). Uplatňují se zřejmě imunomodulační vlastnosti Wobenzymu umožňující potlačit dané skupiny pacientek smíšenou perzistující virovou infekci, velmi nebezpečnou v době rané embryogeneze na začátku těhotenství.

V další studii jsme podávali Wobenzym 62 pacientkám ohroženým potratem v už probíhajícím těhotenství. Byly to vesměs nosičky chronické infekce (CMV, chlamydií, coxackie virů a jejich kombinací). U 33 se v průběhu gravidity projevovala placentární nedostatečnost, u 17 docházelo k odlučování choria a placenty. Wobenzym byl podáván v dávce 3x3 dražé denně po 3 týdny od okamžiku stanovení těhotenství, pak v týdnech 20 až 24 a v týdnech 30 až 36. Studie zatím není uzavřena, už teď se však nesporně projevil příznivý účinek enzymoterapie na úpravu odlučování choria a placenty, a to po zhruba 7 týdnech od zahájení léčby.

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 13.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Wobenzym - Příprava k těhotenství u opakovaně potrácejících žen II. část* Rady

Komentář

1) Ty, kteří jsou se systémovou enzymoterapií podrobněji seznámeni, uvedené výsledky nepřekvapí. Profesor F. W. Dittmar z porodnického a gynekologického oddělení LudwigovyMaxmiliánovy univerzity v Mnichově totiž už několik let léčí s úspěchem systémovou enzymoterapií ženy postižené opakovaným “habituálním“ potrácením, vyvolaným v řadě případů imunopatologickými mechanismy. V desítkách případů se podařilo jím léčeným ženám přivést na svět zdravé donošené dítě.
2) Příznivé výsledky a výborná snášenlivost systémové enzymoterapie matkou i plodem při léčbě preeklampsie vrhá nové světlo na otázku bezpečnosti používání kombinací proteáz v těhotenství. Podrobné studie akutní i chronické toxicity na pokusných zvířatech neprokázaly závažnější nežádoucí působení na matku ani na plod a bez vedlejších účinků proběhla i popsaná studie prevence a léčby opakovaně potrácejících žen. Lze předpokládat, že i budoucí zkušenosti potvrdí bezpečnost systémové enzymoterapie v průběhu gravidity.

Šárce: Wobenzym obsahuje řadu přirozených enzymů, ať živočišných (trypsin, chymotrypsin) tak i rostlinných (papain, bromelain). Ty teoret. nebezpečné nejsou. Toto léčivo se musí podávat ve vysokých dávkách, až deset tablet třikrát denně. To proto, že jen malé procento enzymů, které se uvolní z tablet do tenkého střeva se vstřebá do krve. Proto tak vysoké dávky. Enzymy pak v krvi rozkládají kolující nebo „usedlé“ zánětlivé imunokomplexy. Potíže mohou nastat při zvýšené krvácivosti těhotné ženy, neboť enzymy mají fibrinolytický účinek, což ještě může někdy zhoršit potíže se srážlivostí. Ale na druhou stranu existují v těhotenství závažná onemocnění placentární nedostatečnosti jako preeklamptická toxemie, kdy se s výhodou vyžívá fibrin-rozpouštějící účinek Wobenzymu, a tak se znovu upraví poškozený – ucpaný - krevní průtok dělohou a placentou. Wobenzym tím, že rozpouští nežádoucí imunokomplexy, byl používán při imunologicky vyvolaných habituárních (opakovaných) potratech, jako alternativa např. k glukokortikoidům. Podával se již od početí obvykle až do konce těhotenství, nejčastěji 3 krát denně 5 tablet. Výzkumy probíhaly během 90. let a dopadly příznivě. Kromě enzymů obsahuje W. také rutin, který je vhodný při žilní nedostatečnosti noh, resp. otékáním nohou během těhotenství. Nejčastějším nežádoucím účinkem je nadýmání, nevolnost, kožní vyrážka.

Dittmar F.W. Enzymoterapie – metoda imunologické léčby imunitně podmíněných habituálních potratů. Forum Immunologie 2000, č. 3, str. 14-20

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 13.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dieta, návod od dr. - zvracení, průjem* Rady

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 1.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Test kočárků COI a SOI 1.2.2007* Rady

Kočárky nevyhověly požadavkům na bezpečnost

V rámci mezinárodního projektu zaměřeného na obecnou bezpečnost výrobků provedly Česká obchodní inspekce a Slovenská obchodní inspekce kontrolu kočárků - výrobků určených pro péči o děti. Cílem mezinárodní kontroly bylo ověřit, zda kočárky splňují podmínky bezpečnosti (posouzení dle požadavků směrnice Rady 2001/95/ES, o obecné bezpečnosti výrobků), zda jsou uváděny na trh v souladu s platnými předpisy, a vadné výrobky vyloučit z oběhu. Vzorky vybraných výrobků pak byly odebrány a laboratorně posouzeny.

K laboratornímu posouzení bylo odebráno 19 vzorků kočárků, z toho 12 v obchodní síti v Česku a 7 na Slovensku. Celkem nevyhovělo podmínkám pro uvedení na trh 17 druhů výrobků – 10 odebraných v Česku a 7 na Slovensku.

Nevyhovující výrobky odebrané v ČR:

Kočárek SOJAN Exklusive (země původu Polsko)
Kočárek Tako City Voyager (země původu Polsko)
Kočárek Platon 3 AIR (země původu Německo)
Kočárek Style AT + set M 655 Bé Bé Car (země původu Portugalsko)
Kočárek ScoutxClassic (země původu Slovensko)
Kočárek golfové hole KENDY (země původu Čína)
Kočárek hluboký Cosing (země původu Polsko)
Kočárek sportovní TechRider (země původu Čína)
Kočárek sportovní golfové hole Neonato typ N 755 (země původu Itálie)
Kočárek Deltim X Lander AA (země původu Polsko)

Zjištění ČOI – závady dle laboratorních posudků porušení (ČSN EN 1888:2003):

  • požadavkům na materiály a obsah ftalátů (esterů kyseliny ftalové) nevyhovělo 5 výrobků (Vyhláškou MZ ČR č. 84/2001 Sb. povolena hodnota nepřesahující 0,1 % hmotnostní):

Výrobek: Obsah ftalátů: Místo zjištění:
Scout x Classic 31 % hmot. držadlo a část potahu
Style AT BéBéCar 33,5 % hmot. popruhy a držadlo
Platon 3 AIR 29,8 % bouda – transparentní folie
Sojan Exclusiv 28,4 % hmot. transparentní folie
Tako City Voyager 28,6 % hmot. folie část pro nohy

  • svěrná místa v oblasti dosahu dítěte, kde může dojít ke zranění končetiny sevřením nebo stlačením, zjištěna u 2 druhů výrobků
  • nebezpečí uvíznutí - v oblasti dosahu dítěte zjištěny otvory, ve kterých mohou uvíznout prstíky nebo chodidla a způsobit tak zranění - u 10 druhů kočárků
  • nezaoblené hrany a nechráněné hroty, které nevyhovují minimálním poloměrům a představují riziko poranění (řezné rány), zjištěny v oblasti dosahu dítěte u 3 druhů kočárků
  • zajišťovací zařízení skládacího mechanismu nevyhovělo požadavkům bezpečnosti u 6 druhů výrobků
  • návody ke správnému použití, obsluze a údržbě výrobku nesplňovaly náležitosti stanovené zákonem o ochraně spotřebitele u 9 druhů kočárků

Výsledky kontroly SOI ve Slovenské republice:

Výrobky označené Slovenskou obchodní inspekcí jako nebezpečné:
Kočárek sportovní Golf Plus BéBéGo (země původu neznámá)
Kočárek sportovní PIKOLO (země původu Čína)
Kočárek sportovní Sprint Lux (země původu EU)
Kočárek kombinovaný sportovní ScoutxClassic (země původu neznámá)

Výrobky se zjištěnými odstranitelnými vadami:
Kočárek sportovní Golf (země původu neznámá)
Kočárek kombinovaný sportovní Dymex Dukát (země původu Polsko)
Kočárek sportovní Graco Expedition (země původu neznámá)

Zjištěné nedostatky u výrobků dle EN 1888:2003
místa sevření a stlačení - 1 druh kočárku
uvíznutí - u 3 druhů kočárků
nevyhovující brzdy - 2 druhů kočárků
nevyhovující zajišťovací mechanizmus - u 1 kočárku
návod a značení nesplňovaly náležitosti u všech 7 kočárků

Závěr a opatření: Z provedených ověření a zkoušek vyplynulo, že vlastnosti kontrolovaných vzorků nebyly ve shodě s platnými předpisy na výrobky pro péči o děti. Na kočárky, které nesplnily základní požadavky na bezpečnost dle Směrnice 2001/95/ES, o obecné bezpečnosti výrobků, a příslušných technických předpisů, byly vydány zákazy prodeje v celkové hodnotě 188 636 Kč. Soubor všech zjištěných nedostatků představuje vysoké riziko pro dítě vzhledem k tomu, že tyto neshody s předpisy mají zásadní význam pro bezpečnost a ochranu zdraví snadno zranitelných uživatelů. Všechny výrobky, u nichž bylo toto vysoké riziko zjištěno, budou nahlášeny do systému RAPEX. Bližší informace o jednotlivých druzích výrobků a zjištěných vadách najdete na adrese www.coi.cz, informace o výrobcích odebraných SOI najdete na www.soi.sk.

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 2.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nebezpečné kočárky podle SOI* Rady

Nebezpečný výrobok
24 Jan | 13:59

Nebezpečný výrobok
24 Jan | 13:58

Nebezpečný výrobok
24 Jan | 13:57

Nebezpečný výrobok
24 Jan | 13:55
Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 2.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bylinky na silnou mršku- od Janiny* Rady

1 vrchovatou čajovou lžičku směsi zalít 1/4litrem vařící vody a nechat 3minuty louhovat a pít teplé 1 šálek denně
2,5g Flos arnicae - květenství prhy chlumní
5,0g Radix valerianae - kořen kozlíku lékařského 2,5g Cetraria islandia - pukléřka islandská 2,5g Folium melissae - list meduňky lékařské
2,5g Herba millefolii - nať řebříčku lékařského 2,5g Folium salviae - list šalvěje lékařské
Více ...
Vložil: EvaK, Kryštof04,Rozulína11/07 dne 25.1.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 57 [Dalších 47 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.