Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Přírodní medicína
nejen pro porod


 Články 11 z 1 
 Novorozenecká žloutenka (podle MUDr. Hofhanzlové)Přírodní medicína
Novorozenecká žloutenka a co v této situaci můžete dělat

1. Maminka denně pije šálek čaje z ostropestřece mariánského

2. Miminku podáváme 3x denně 1 globulku homeopatického léku Chelidonium CH 5 rozpuštěného v mateřském mléce, 3 - 4 dny. Pokud do této doby novorozenecká žloutenka výrazně neustoupí, vyhledáme pomoc lékaře homeopata, který přesněji určí správný homeopatický lék. Pokud po podávání léku žloutenka ustupuje, snížíme dávky na 1 - 2x denně a podáváme ještě 2-3-4 dny podle potíží.

3 Miminku přikládáme na jaterní oblast řebříčkový zábal jater:

Řebříčkový odvar: 1 polévkovou lžíci sušeného nebo hrstičku čerstvého řebříčku lékařského zalijeme asi 300 ml vody, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. 10minut necháme vyluhovat.

Obklad: Na přebalovací pult nebo postýlku položíme do obdélníku složený vlněný šátek. Na něj položíme o něco širší pruh pleny (aby vlna nedráždila kůži). Do horkého zcezeného odvaru namočíme velký kapesník složený do pruhu tak, aby zakryl oblast zad vpravo od páteře a celé bříško. Vyždímáme jej a položíme na výše uvedené dvě suché vrstvy obkladu. Rychle na ně vysvlečené dítě jen v plínce položíme na zádíčka. Mokrá vrstva obkladu nesmí vychladnout, musí být teplá. Mokrá vrstva obkladu by neměla překrývat páteř. Je přiložena na pravé straně dolní části zad a boku a převine se přes dolní část hrudníčku a horní část bříška směrem doleva. Rychle všechny tři vrstvy převineme kolem bříška a dítě zabalíme do deky nebo do zavinovačky. Účinek obkladu můžeme podpořit termoforem, který podložíme děťátku pod pravý bok. Přikládáme 1x denně alespoň na jednu hodinu. Mokrá vrstva nesmí být přiložená příliš horká ani nám nesmí vychladnout.

4. Velmi jemně 2-3x denně hladíme na pravém chodidle reflexní plošku jater

Výše uvedeným způsobem můžeme léčit i tkz. žloutenku kojených děti, která přetrvává i několik týdnů nebo měsíců. Rady, jako přestat kojit nebo převařovat odstříkané mléko, jsou sice účinné, ale převařováním se mléko znehodnocuje a přestat kojit, když lze tuto potíž jednoduše vyřešit i jinak, mi přijde nesmyslné.

 

Více ...
Vložil: Nasuada dne 26.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 11 z 1 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.